Χρήστος Κιούπης: Ενωτική προοδευτική συμμαχία, για να πάμε το Γαλάτσι μπροστά

Υστερόγραφα Team
Posted on January 24, 2018, 7:12 pm
6 secs

 

Γράφει ο Χρήστος Κιούπης

Δημοσιογράφος, Δημοτικός Σύμβουλος

 

 

 

 

Πλησιάζει η ώρα που όλοι μας και ο καθένας ξεχωριστά πρέπει να απαντήσουμε σε δύο καίριας σημασίας ερωτήματα.

Το πρώτο έχει σχέση με το εάν μας αρέσει η πόλη που ζούμε εμείς και τα παιδιά μας και το δεύτερο, εάν έχουμε διάθεση να την αλλάξουμε, βάζοντας στην άκρη τις όποιες μικρές ιδεολογικές μας διαφορές.

Είναι πολύ εύκολο να συνεχίσουμε να ασκούμε κριτική στον Δήμαρχο και την δημοτική του αρχή –και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε-, αλλά το θέμα τίθεται πλέον σε διαφορετική βάση.

Ναι, υπάρχει ένας δήμαρχος που κούρασε και κουράστηκε με τα ήξεις αφήξεις του, χρέος όμως των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων είναι να παρουσιάσουν τη δική τους εναλλακτική πρόταση για την πόλη.

Διάθεση προσφοράς υπάρχει και προσωπικότητες κύρους είναι έτοιμες να βγουν στην πρώτη γραμμή για να παρουσιάσουν θέσεις και απόψεις που θα βγάλουν το Γαλάτσι από το σημερινό του τέλμα.

Είναι κοινό μυστικό ότι ο κόσμος της πόλης διψά για κάτι το καινούργιο και διαφορετικό που θα αλλάξει την πορεία της και θα την οδηγήσει με ασφάλεια στη μεταμνημονιακή εποχή.

Αυτή την αλλαγή πορείας, που θα αλλάξει τους συσχετισμούς δυνάμεων, μπορεί να την εγγυηθεί και να την κάνει πράξη μόνο μια Ενωτική Προοδευτική Συμμαχία.

Αυτό είναι λοιπόν το μείζον και πάνω σ’ αυτό πρέπει να τοποθετηθούμε καθαρά όσοι συμμετέχουμε ενεργά στα κοινά της πόλης.

Εάν βάλουμε στην άκρη τους προσωπικούς μας εγωισμούς, εάν έστω και στο παραπέντε ξεχάσουμε τις ιδεοληψίες μας, θα κατανοήσουμε ότι ήρθε η ώρα της συνεργασίας.

Η πόλη για όσους δεν το έχουν καταλάβει δεν ψάχνει για σωτήρες, αλλά για ανθρώπους που μπορούν να την κάνουν πιο πράσινη και φιλική.

Η πόλη έχει ανάγκη από συλλογική δουλειά, γιατί ο κόσμος άλλαξε και η μνημονιακή εμεπιρία έδειξε ότι κανένας δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος του.

Τέλος οι αγκυλώσεις

Εάν ξεπεράσουμε τις αγκυλώσεις και τις αντιπαραθέσεις του χθες, θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε ένα συνολικό πρόγραμμα για:

-το ΠΑΛΑΙ,

-τα Τουρκοβούνια,

-το Μετρό,

-τους ελεύθερους χώρους,

-τους βρεφονηπιακούς σταθμούς,

-τη νέα γνώση στα σχολεία,

-το κυκλοφοριακό στη Βεΐκου,

-τη δημιουργία νέου πλούτου και νέων θέσεων εργασίας στο μεταμνημονιακό Γαλάτσι.

Συντονισμός- Δράση

Όσο πιο γρήγορα δράσουμε, όσο πιο γρήγορα συντονίσουμε τα βήματά μας, τόσο πιο εύκολα θα μπορέσουμε να χτίσουμε τη μεγάλη παράταξη που έχει ανάγκη η πόλη.

Παρά την καλή διάθεση που υπάρχει και την ευνοϊκή συγκυρία, καλό  είναι όλοι να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι όποιες καθυστερήσεις μπορούν να αποβούν μοιραίες.

Η ώρα των μεγάλων αποφάσεων πλησιάζει!

Η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων και μπορεί και πρέπει να εκφραστεί με ένα ψηφοδέλτιο νίκης.

Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουμε στους πολίτες του Γαλατσίου, θα βάλει τέλος σε μια μέτρια διοίκηση που δεν έχει όραμα για την πόλη.

Σ’ αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς.

Η νέα μεγάλη παράταξη πρέπει και θα είναι όλων των προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών.

Ας μη χάσουμε την ευκαιρία!

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι