Φώφη: Ο Μητσοτάκης θα γίνει Πρωθυπουργός, εξαιτίας της ανικανότητας Τσίπρα

Υστερόγραφα Team
Posted on July 23, 2016, 10:26 am
fofi

Η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά, εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο είπε πως βρίσκεται σε… κατολίσθηση.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε τον Πρωθυπουργό για τους χειρισμούς του στο θέμα του εκλογικού νόμου και τον κατηγόρησε πως στην πραγματικότητα δεν ήθελε να υπάρξει συνεννόηση.

“Δεν υπάρχουν περιθώρια για τακτικισμούς και δεν είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνονται ότι έχει έρθει η ώρα να συνεννοηθούμε για τα στοιχειώδη”, σημείωσε η κα. Γεννηματά και πρόσθεσε:

“Εμείς είπαμε: ελάτε να συμφωνήσουμε σε ποιες αλλαγές πρέπει να προχωρήσουμε & ποιες αλλαγές πρέπει να στηρίξουμε όλοι”.

“Εμείς δεν βάλαμε στη ζυγαριά τον εκλογικό νόμο σκεπτόμενοι πώς θα μπορούσαμε πώς να βγάλουμε περισσότερους βουλευτές. Εμείς σκεφτήκαμε πώς μπορούμε να έχουμε ένα σύστημα που δίνει κυβερνησιμότητα & συνεργασίες.Ούτε νόμο αποσπασματικό, ούτε μιας χρήσης”, είπε ακόμα.

Τέλος, η κα. Γεννηματά απάντησε και σε όσους την κατηγορούν ότι συντάσσεται με τη ΝΔ και ότι επί της ουσίας στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

“Αν γίνει ποτέ πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης, θα έχει γίνει από την πολιτική που εφαρμόζει ο κ. Τσίπρας, από την ανικανότητά του αλλά και από το γεγονός ότι δεν θέλησε να συνεννοηθεί με τις πολιτικές δυνάμεις για ένα αναλογικότερο εκλογικό σύστημα”, σημείωσε.

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να επικρίνει και τη στάση του Προέδρου της ΝΔ: “Από την άλλη, ο κ.Μητσοτάκης ταμπουρώθηκε πίσω από το bonus των 50 εδρών στη λογική «έγινες εσύ πρωθυπουργός με το bonus, θα γίνω & εγώ!»

Πρώτος ο κ. Μητσοτάκης (που κρατά τη σημαία του «μεταρρυθμιστή») έπρεπε να πει “έρχομαι στον διαλόγο για να βρούμε αναλογικότερο σύστημα”.

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι