Φώφη Γεννηματά: Είναι θλιβερή η ανικανότητα της κυβέρνησης

Υστερόγραφα Team
Posted on July 27, 2017, 3:42 pm
2 secs

 

Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μετά τη  συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ:

 

Είναι θλιβερή η κατάσταση, στην οποία η ανικανότητα και οι σκοπιμότητες της Κυβέρνησης καταδικάζουν τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Χωρίς οργανόγραμμα, χωρίς ενιαίο κανονισμό Ασφάλισης και  Παροχών, με τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, ο Οργανισμός αδυνατεί να ανταποκριθεί στον ρόλο του.

Όπως δυστυχώς είχαμε προβλέψει.

Αλλά 140.000 συνταξιούχοι περιμένουν ως και 2,5 χρόνια για να υπολογισθεί η σύνταξή τους, η οποία μετά την εφαρμογή του Ν. Κατρούγκαλου είναι και σημαντικά μειωμένη.

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχισθεί.

Είναι ώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν λύσεις στα μεγάλα αυτά  προβλήματα, που υπονομεύουν τον θεσμό της Κοινωνικής Ασφάλισης και το μέλλον της χώρας.

Δήλωση

 Φώφης Γεννηματά

 Προέδρου του ΠΑΣΟΚ

 και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

 μετά την συνάντηση με την Ομοσπονδία Ξενοδοχοϋπαλλήλων

 

 

Ο διάλογος και η συνεργασία επιχειρήσεων και εργαζόμενων είναι όρος «κλειδί» για τη θετική πορεία του Τουρισμού μας.

Είναι προϋπόθεση ότι οι νόμοι, οι  συμβάσεις και οι συμφωνίες πρέπει να γίνονται αποδεκτές και να διασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες και αμοιβές για τους εργαζόμενους.

Είναι απαράδεκτο επίσης  ότι η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει  στην τύχη τους, τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία της Αττικής που «αλλάζουν» ιδιοκτησία.

Το Υπουργείο Εργασίας οφείλει με λιγότερα λόγια και περισσότερες πράξεις να εγγυηθεί την ασφάλεια των εργαζόμενων. 

 

 

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι