Φορτσάκης: Η κυβέρνηση διαλύει τη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση

Υστερόγραφα Team
Posted on August 01, 2016, 10:02 am
Theodoros_Fortsakis

 

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα της Παιδείας εξαπέλυσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο  τομεάρχης Μορφωτικών Υποθέσεων της ΝΔ Θεόδωρος Φορτσάκης.

 

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση και θέλει να πράξει το ίδιο με την ιδιωτική και κατηγόρησε τον Νίκο Φίλη ότι περιέλαβε για άλλη φορά σε άσχετο νομοσχέδιο διατάξεις που έχουν ως στόχο τον περιορισμό του ιδιωτικού σχολείου.

«Είναι συνταγματικό δικαίωμα του Έλληνα να επιλέξει δημόσια ή ιδιωτική παιδεία. Έρχεται το κράτος και εξισώνει την ιδιωτική με τη δημόσια παιδεία στα κακά της χαρακτηριστικά, δεν επιτρέπει πρόγραμμα που να υπερβαίνει αυτό του δημόσιου σχολείου» πρόσθεσε.

Ο κ. Φορτσάκης διευκρίνισε ότι «βεβαίως πρέπει να υπάρχει έλεγχος, αλλά δεν είναι δυνατόν ένα ιδιωτικό σχολείο να μην μπορεί να αξιολογεί τους καθηγητές του. «Εξισώνουμε τους δασκάλους και τους καθηγητές με μόνιμους υπαλλήλους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Να αφήσουμε τα ιδιωτικά σχολεία να λειτουργήσουν, να αξιολογούν τους εκπαιδευτικούς και η αξιολόγηση να είναι η βάση αν θα συνεχίσουν να εργάζονται οι εκπαιδευτικοί». «Δεν λέμε για αυθαίρετες απολύσεις» διευκρίνισε ο κ. Φορτσάκης, σχολιάζοντας ότι αντί για αντιπαράθεση του ιδιωτικού και του δημόσιου σχολείου πρέπει να υπάρχουν συνέργειες μεταξύ τους.

Ο Θεόδωρος Φορτσάκης χαρακτήρισε επίσης ως «απαράδεκτη συμπεριφορά η οποία δεν δικαιολογείται με τίποτε» την εισβολή των αντιεξουσιαστών στο Μητροπολιτικό Ναό Θεσσαλονίκης την Κυριακή. «Πρόκειται για εκδήλωση που φεύγει από κάθε όριο» υπογράμμισε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι