Υπ. Παιδείας: Στα χέρια της Διαμαντοπούλου κατέρρευσε το σύστημα διανομής βιβλίων

Υστερόγραφα Team
Posted on August 12, 2016, 11:48 am
4 secs
filis

Οξύτατη απάντηση εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας στην Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία, μέσω Facebook, αλλά και με δηλώσεις της κατηγόρησε για μικρότητα τον υπουργό, Νίκο Φίλη.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας τονίζει:

“Για… μικρότητα κατηγορεί η κα Άννα Διαμαντοπούλου τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη (σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ), επειδή, σε δηλώσεις του υπενθύμισε το δικό της φιάσκο με τη διανομή φωτοτυπιών αντί βιβλίων το 2011. Όμως, από πότε η κριτική για ένα πανθομολογούμενο και αδιάψευστο γεγονός αποτελεί «μικρότητα»;

Άλλωστε, στη δήλωσή της είναι η ίδια η κα Διαμαντοπούλου που ομολογεί ότι «κατέρρευσε στα χέρια της το σύστημα διανομής βιβλίων», καταλογίζοντας, όμως και για αυτό το γεγονός – κατά την προσφιλή τακτική κάθε συνεπούς μνημονιακού παράγοντα – την ευθύνη στον… ΣΥΡΙΖΑ.

Η κα Διαμαντοπούλου, υπήρξε υπουργός Παιδείας από το 2009. Συνεπώς, όταν δύο χρόνια μετά, όπως η ίδια παραδέχεται, κατέρρευσε το σύστημα διανομής βιβλίων στα σχολεία φέρει βαρύτατη πολιτική ευθύνη. Αυτή την ευθύνη, που ποτέ δεν ανέλαβε υποβάλλοντας την παραίτησή της, της καταλόγισε μαζί με πολλά άλλα, η ελληνική κοινωνία και την έστειλε στο σπίτι της. Αυτός είναι ο λόγος που σήμερα η κα Διαμαντοπούλου, αναζητώντας ρόλο μακριά από το προσκήνιο των πολιτικών διεργασιών και της κρίσης των πολιτών, έχει μετατραπεί από στέλεχος του πάλαι ποτέ προοδευτικού χώρου σε διακεκριμένη παρασκηνιακή συνομιλήτρια της μητσοτακικής ΝΔ και σε σταθερή (παλιά της τέχνη) ψιθυρίστρια της τρόϊκα. Αυτά είναι τα σημερινά ‘μεγαλεία’ της κυρίας Διαμαντοπούλου. Ας τα χαίρεται κι ας αφήσει τον υπουργό Παιδείας να ασχολείται με ‘μικρότητες’, όπως, το μοίρασμα βιβλίων αντί φωτοτυπιών και το άνοιγμα χωρίς προβλήματα των σχολείων τον Σεπτέμβριο”.

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι