ΥΠΕΞ: Αναχρονιστικό το σύστημα εγγυήσεων στην Κύπρο

Υστερόγραφα Team
Posted on August 11, 2016, 12:45 pm
ypex

Το ΥΠΕΞ με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει ως προϋποθέσεις «εκ των ων ουκ άνευ» για λύση στο Κυπριακό την κατάργηση του «αναχρονιστικού συστήματος εγγυήσεων» και την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο, σε απάντησή του σε σχετική αναφορά από την Άγκυρα.

«Η εισβολή και η συνεχιζόμενη παρουσία του κατοχικού στρατού στην Κύπρο είναι μόνο πηγές αστάθειας, ανασφάλειας και δεινών για όλους τους κατοίκους της νήσου» τονίζει η Αθήνα και επισημαίνει πως «για άλλη μια φορά η Άγκυρα δείχνει να μη θέλει να απαντήσει στο ερώτημα εάν υπάρχουν ή όχι πραξικοπηματίες ανάμεσα στα στρατεύματα κατοχής».

Νωρίτερα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών είχε χαρακτηρίσει σε ανακοίνωσή του «ατυχείς»,  τις προηγούμενες δηλώσεις του Ν.Κοτζιά με τις οποίες συνδέει το πρόσφατο πραξικόπημα στην Τουρκία με την ανάγκη για την κατάργηση των εγγυήσεων στην Κύπρο.

Η ανακοίνωσε μάλιστα εγκαλούσε την Αθήνα ότι «εθελοτυφλούσε στην κατάρρευση του κοινού κράτους και η ελληνική χούντα στήριξε το πραξικόπημα που επιδιώχθηκε να διενεργηθεί στο νησί».

 

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι