Υπάρχουν και όρια με την προσβολή αξιοπρέπειας των (απλήρωτων) εργαζομένων του Mega

Φρίξος Παλαιολόγος
Posted on October 02, 2017, 8:36 pm
3 secs

 

Του Φρίξου Παλαιολόγου

Ήταν κάποτε ένα Μεγάλο Κανάλι. Κυρίως όμως, ήταν “μεγάλοι” επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες, με όραμα για τον χώρο των ΜΜΕ. Όπως ο Χρήστος Λαμπράκης, για παράδειγμα… Δυστυχώς, η εποχή εκείνη έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Και η κατάσταση την οποία βιώνουν σήμερα οι, επί πολλούς μήνες, απλήρωτοι εργαζόμενοι του Mega, τείνει να ξεπεράσει τα όρια του εμπαιγμού. Και να προσβάλλει ευθέως την αξιοπρέπειά τους.

Άνθρωποι με μακρά ή και με μικρότερη διαδρομή στον χώρο των ΜΜΕ, που φρόντισαν να κάνουν πάντα καλά τη δουλειά τους, ακόμη και όταν οι επιλογές της διοίκησης του Mega έφερναν το κανάλι σε ευθεία σύγκρουση με την κοινωνική πλειοψηφία, και επέτρεπαν στους άσπονδους φίλους του να το κανιβαλίσουν ως “συστημικό” και “κανάλι της διαπλοκής”.

Είναι οι ίδιοι αξιοπρεπείς εργαζόμενοι, που έβλεπαν τους μεγάλους αστέρες του καναλιού να θησαυρίζουν, και να πουλούν… πνεύμα και άποψη, κατά κύριο λόγο στις πλάτες και εις βάρος της δικής τους δουλειάς.

Οι ίδιοι αξιοπρεπείς εργαζόμενοι, έμειναν απλήρωτοι για πολλούς μήνες, αρνήθηκαν ωστόσο να επιτρέψουν στο κανάλι να κατεβάσει ρολά. Και όχι μόνο, αυτό, αλλά πολύ πρόσφατα έκαναν την απόλυτη υπέρβαση, μεταδίδοντας απευθείας την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, δυο συνεχόμενα Σαββατοκύριακα.

Οι εργαζόμενοι αυτοί, ή μάλλον αυτοί οι ήρωες διαβάζουν σήμερα και πληροφορούνται ότι δεν θα μπορούν να δέχονται τηλεφωνικές κλήσεις εντός κτιρίου, δεν θα θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα ασανσέρ, ότι δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν το πάρκινγκ του κτιρίου της οδού Μεσογείων.

Στην καλύτερη των περιπτώσεων, οι κινήσεις αυτές είναι προπαρασκευαστικές της μετακόμισης στις εγκαταστάσεις του Star. Στη χειρότερη, ακόμη ένα επεισόδιο προς τον “ξαφνικά θάνατο’ του Mega. Με αθώα και άδιακ θύματα, τους ίδιους.

 

Φρίξος Παλαιολόγος
Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής