Υλικό για… επιθεώρηση, τα social media των πολιτικών

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on November 02, 2017, 10:15 pm
5 secs
twitter-bird-what-policy

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Όπως και μια σειρά από άλλα βήματα προόδου της τεχνολογίας αλλά και της ανθρώπινης σκέψης, η επανάσταση των social media, που λειτούργησε σε όλο τον υπόλοιπο, πολιτισμένο ή μη κόσμο, ως εργαλείο απεγκλωβισμού της προόδου, και αδιαμεσολάβητης διάχυσης μηνυμάτων, από τη βάση της κοινωνίας στην κορυφή της εξουσίας, στην Ελλάδα… το πήραμε στραβά.

Και όχι σε επίπεδο ανοιχτής θάλασσας, δηλαδή της πλατιάς μάζας “του χάους”, που συμμετέχει καθημερινά στα social media. Αλλά, πολύ ειδικότερα και πιο συγκεκριμένα, μεταξύ του πολιτικού συστήματος. Όλων εκείνων των μοιραίων και ανεπαρκών ανθρώπων, με σκανδαλιστικά ανιστόρητο δικαίωμα υπογραφής για τη ζωή μας, που χαριεντίζονται στα social media, χωρίς σπονδυλική στήλη στρατηγικής.

Χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Χωρίς στόχευση. Χωρίς καθαρό μυαλό. Χωρίς έμπνευση. Χωρίς κουλτούρα και αισθητική.

Ξύλινος λόγος. Χαζοχαρούμενη διάθεση. Ακατάσχετη φλυαρία, με τοποθετήσεις… για τα πάντα. Χωρίς ποτέ το κάτι ιδιαίτερο. Το κάτι διαφορετικό.

Τα social media αποτελούν πράγματι εικόνα της σημερινής κοινωνίας μας. Και αποκαλύπτουν τις υστερήσεις, τις ανεπάρκειες και τις αδυναμίες μας. Χάρη στα social media δε, επιβεβαιώνεται καθημερινά πόσο… καταδικασμένη είναι αυτή η χώρα, με όλους αυτούς τους απερίγραπτους που σεργιανίζουν στα κοινωνικά δίκτυα, με τη βαρύγδουπη ιδιότητα του “πολιτικού”.

Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος