Τσίπρας: H περιφρόνηση της Δημοκρατίας γεννά επικίνδυνες αλλά και δικαιολογημένες αντιδράσεις από τους λαούς

Υστερόγραφα Team
Posted on May 31, 2018, 8:55 pm
5 secs

 

 

Στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ μίλησε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναπτύσσοντας το σχέδιό του για την Ελλάδα μετά την κρίση.

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα έχουν ως εξής:

 

“Η ανοικτή συνεδρίαση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων μας δίνει την ευκαιρία να μοιραστούμε τα θετικά νέα της ελληνικής οικονομίας & να συζητήσουμε για την επόμενη ημέρα του τουρισμού.

Ο τουρισμός ίσως ήταν ο μοναδικός κλάδος που εν μέσω βαθιάς ύφεσης κατάφερε να αναπτυχθεί. Στηρίζοντας την απασχόληση, επενδύοντας στην θετική προοπτική της χώρας, αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα για τα όσα μπορούμε να πετύχουμε ακόμη και σε χαλεπούς καιρούς.

Και φέτος αναμένεται να έχουμε έτος ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό. Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία των τουριστικών εισπράξεων, η εισερχόμενη τουριστική κίνηση είναι αυξημένη κατά 12,8%, σε σχέση με πέρυσι.

Σε λιγότερο από ένα μήνα θα έχουμε τελειώσει με τις εκκρεμότητες της 4ης αξιολόγησης κι άρα με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το 3ο πρόγραμμα. Ως τα τέλη του Ιούνη θα έχουν ολοκληρωθεί οι διεργασίες για τις οριστικές αποφάσεις που αφορούν την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Οφείλουν όλοι να εργαστούν για μια λύση που θα κατοχυρώνει την εμπιστοσύνη των αγορών απέναντι στην οικονομία μας και θα οριστικοποιεί το τέλος της κρίσης. Να εργαστούμε απερίσπαστοι ώστε η πολιτική κρίση της Ιταλίας να μη μετεξελιχθεί σε νέα οικονομική κρίση στην ευρωζώνη.

H Ευρώπη πρέπει να κατανοήσει ότι η επιμονή στη λιτότητα χωρίς ορίζοντα ελπίδας, διαβρώνει τη νομιμοποίηση των οικονομικών στόχων και προκαλεί διχασμό στο εσωτερικό των κοινωνιών. H περιφρόνηση της Δημοκρατίας γεννά επικίνδυνες αλλά και δικαιολογημένες αντιδράσεις από τους λαούς.

Η Ελλάδα γίνεται ξανά παράγοντας θετικών ειδήσεων: Η οικονομία επιστρέφει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, σε επίπεδα που αγγίζουν υψηλό δεκαετίας, η ανεργία αποκλιμακώνεται, οι επενδύσεις ανέρχονται σε υψηλό δεκαετίας και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών είναι εξισορροπημένο.

Η ισχυροποίηση της ελληνικής οικονομίας συνοδεύεται από αντίστοιχη ενδυνάμωση της γεωπολιτικής μας θέσης. Δίπλα στην ανάταξη της οικονομίας μας θέσαμε -χωρίς μεγαλοστομίες- ως στόχο την ανάκτηση του κύρους της χώρας στη διεθνή πολιτική σκηνή.

Η Ελλάδα αποκτά καίρια σημασία στον επενδυτικό σχεδιασμό μεγάλων κρατών & επιχειρήσεων. Στόχος τώρα, η εισροή περισσότερων τουριστών να δημιουργεί ζήτηση για προϊόντα ελληνικής προέλευσης από άλλους κλάδους της οικονομίας και να μη διαρρέει στο εξωτερικό ως ζήτηση για εισαγωγές.

Στηρίζουμε την τουριστική ανάπτυξη με ουσιαστικές δράσεις. Εκσυγχρονίζουμε δομές, όπως αεροδρόμια, λιμάνια, μαρίνες και καταφύγια. Προχωρούμε στη ρύθμιση του Airbnb εντός του 2018 και αναπτύσσουμε το πλαίσιο για την προώθηση της κινηματογραφικής βιομηχανίας στην Ελλάδα.

Σήμερα προωθούμε τη βελτίωση του ανταγωνιστικού πλαισίου για την προσέλκυση επενδύσεων, αναπτύσσουμε ένα σύγχρονο σύστημα δημόσιας τουριστικής παιδείας σε σύνδεση με την αγορά εργασίας, ενώ δημιουργούμε ένα ψηφιακό οικοσύστημα για τον ελληνικό τουρισμό.

Στο παρελθόν πολλοί εργαζόμενοι έπεσαν θύματα της αδήλωτης εργασίας και των παράνομων πρακτικών επιχειρηματιών με κοντόφθαλμη λογική. Η πάταξη του φαινομένου, θα ωφελήσει εργαζόμενους και συνεπείς επιχειρηματίες που αντιμετωπίζουν αθέμιτο ανταγωνισμό.

Η ιδέα ότι ανταγωνιστικότητα σημαίνει χαμηλό εργατικό κόστος, έχει αποδειχθεί λανθασμένη. Όσο ελαστικοποιείται η εργασία, τόσο μειώνεται η αποδοτικότητά της. Η βελτίωση των αποδοχών θα τονώσει την αισιοδοξία του κόσμου της εργασίας”.

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι