Τσίπρας: Υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν (για συμφωνία στο Σκοπιανό)

Υστερόγραφα Team
Posted on May 17, 2018, 4:58 pm
10 secs

 

Τη σύνοψη όσων συζήτησε με τον ομόλογό του των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, έκανε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους.

Τα κυριότερα σημεία της παρέμβασης του Αλέξη Τσίπρα:

“Η ανάκτηση και η αναβάθμιση του γεωπολιτικού & οικονομικού ρόλου της χώρας μας στην περιοχή, αποτελεί κεντρικό στόχο της Ελλάδας, καθώς εξέρχεται από τη μνημονιακή εποχή. Αλλά και καθώς καταφέρνει να διαχειριστεί την κρίση των προσφυγικών ροών – μια τεράστια ευρωπαϊκή πρόκληση.

Σήμερα, μετά από δεκαπέντε χρόνια, είχαμε την ευκαιρία να ξαναπιάσουμε το νήμα της «Ατζέντας της Θεσσαλονίκης». Ο ρόλος της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τη σταθερότητα και την ασφάλεια καθώς και η διατήρηση της ευρωπαϊκής προοπτικής της περιοχής.

Είχαμε την ευκαιρία ακόμα, να συζητήσουμε για σειρά πρωτοβουλιών που θα αλλάξουν ριζικά την ευρύτερη περιοχή μας, σε επίπεδο υποδομών, οδικών & σιδηροδρομικών αξόνων, ενεργειακών & ψηφιακών δικτύων κ.ο.κ.

Με τον ομόλογό μου της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε ουσιαστικές συζητήσεις. Έχουμε διανύσει μεγάλο μέρος της απόστασης αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν. Εξετάζουμε βήμα-βήμα όλες τις λεπτομέρειες.”

 

 

 

 

 

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι