Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον Σμηναγό Γεώργιο Μπαλταδώρο. Τα μηνύματα των πολιτικών

Υστερόγραφα Team
Posted on April 12, 2018, 8:01 pm
8 secs

 

Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον ήρωα Σμηναγό (Ι) Γεώργιο Μπαλταδώρο που έπεσε υπέρ πίστεως και πατρίδος.

 

Τα μηνύματα των πολιτικών:

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζω την βαθύτατη οδύνη μου για την απώλεια του Σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου, ο οποίος έπεσε κατά την επιτέλεση εθνικού καθήκοντος. Και στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια, διαβεβαιώνοντάς την ότι η Πολιτεία δεν πρόκειται να ξεχάσει την ανεκτίμητη προσφορά του Σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου. Επιπλέον συμμετέχω ειλικρινώς στο βαρύτατο πένθος της Πολεμικής μας Αεροπορίας.»

 

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε την παρακάτω δήλωση

Σήμερα χάσαμε ένα σπουδαίο πιλότο της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που έφυγε την ώρα του καθήκοντος.
Η οδύνη όλων μας είναι μεγάλη. Η σκέψη μας βρίσκεται στην οικογένεια και τους συναδέλφους του.
Εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας εκφράζω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

Τη θλίψη του για τον θάνατο του πιλότου του αεροσκάφους Mirage 2000-5, που κατέπεσε σήμερα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης.

«Εκ μέρους όλων των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, θα ήθελα να εκφράσω την οδύνη μας για τον θάνατο του πιλότου που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος.
Η Βουλή των Ελλήνων αποδίδει φόρο τιμής στη μνήμη του. Έφυγε υπερασπιζόμενος την πατρίδα μας αλλά θα μείνει για πάντα στις καρδιές και τη μνήμη μας.

 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για το θάνατο του Σμηναγού μας Γιώργου Μπαλταδώρου.

Έδωσε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, για την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας.

Του οφείλουμε ευγνωμοσύνη, τον τιμούμε ως ήρωα και θα σταθούμε δίπλα στους δικούς του.

Η μνήμη του ας γίνει πηγή θάρρους για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Και έμπνευση συνετής αποφασιστικότητας για ολόκληρο το λαό μας».

 

Ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο Twitter

Άλλος ένας πιλότος έπεσε στο Αιγαίο υπερασπιζόμενος την πατρίδα μας. Τα συλλυπητήριά μου στη μεγάλη οικογένεια της πολεμικής αεροπορίας καθώς και στην οικογένεια και τους φίλους του. Ο θάνατός του ας μας κάνει όλους πιο συνετούς.

 

Δήλωση Φαήλου Κρανιδιώτη για την απώλεια του πιλότου του Mirage

Ο Πρόεδρος της Νέας Δεξιάς κ. Φαήλος Κρανιδιώτης με αφορμή την απώλεια του πιλότου του Mirage 2000-5, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Άλλος ένας “αντιπαραγωγικός” στο Πάνθεον των Ηρώων μας για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδας και της Ελευθερίας μας από τον τουρκικό επεκτατισμό. Τα πιο βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Σμηναγού (Ι) Γεωργίου Μπαλταδώρου. Οφείλουμε όλοι, μαζί με τον βαθύ σεβασμό μας προς τα στελέχη, να κάνουμε κάθε θυσία που θα τους παρέχει τα μέσα για την αποστολή τους. Ας σιωπήσουν για πάντα οι αιθεροβάμονες απάτριδες, ας ζητήσουν συγγνώμη όσοι εκφράστηκαν απρεπώς για τις Ένοπλες Δυνάμεις και ας αναγνωρίσουν πως Έλληνες Αξιωματικοί, όπως ο Γιώργος Μπαλταδώρος, ανήκουν στην προκινδυνεύουσα αληθινή Αριστοκρατία του Έθνους».

 

 

 

 

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι