Το Volkswagen T-Roc διευρύνει τα όρια της κατηγορίας του

Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος
Posted on November 05, 2017, 4:12 pm
23 secs

 

Η Volkswagen με το νέο T-Roc προσθέτει δυναμισμό στην κατηγορία των compact SUV. Το T-Roc είναι ένα crossover που συνδυάζει φαινομενικά αντιφατικά χαρακτηριστικά: επιδόσεις και άνεση, συναίσθημα και ορθολογισμό, lifestyle της πόλης και πολύπλευρη προσωπικότητα που πάει παντού. Αυτές οι διαφορετικές παράμετροι ενώνονται σε μια νέα αντίληψη για την κατηγορία – ένα σπορ αυτοκίνητο-εργαλείο που μόνο ο εφευρέτης του GTI θα μπορούσε να επινοήσει.

Το T-Roc ξεχωρίζει. Διαθέσιμο είτε με μπροστινή κίνηση είτε με τετρακίνηση (και με το διακόπτη 4MOTION Active Control ως στάνταρ) – το οποίο συνδυάζει την επιβλητικότητα ενός SUV με τη σβελτάδα ενός μικρού σπορ μοντέλου. Ένα αυτοκίνητο που αισθάνεται σαν στο σπίτι του τόσο στην πόλη όσο και στα μακρινά ταξίδια. Εξωτερικά, οι compact διαστάσεις και η πρωτοποριακή σχεδίαση συνδυάζονται με 11 εξωτερικούς χρωματισμούς, 3 χρώματα οροφής και ένα σύνολο 24 χρωματικών συνδυασμών. Εσωτερικά, το επαναστατικό ντιζάιν συνυπάρχει με την υψηλή λειτουργικότητα.

Το T-Roc είναι ένα πενταθέσιο αυτοκίνητο με αποθηκευτικό χώρο 445 λίτρων (τον μεγαλύτερο στην κατηγορία του), επτά διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς και ένα πιλοτήριο που προσφέρει μεγάλο εύρος ψηφιοποίησης και συνδεσιμότητας. Κι αυτό γιατί είναι το πρώτο SUV  στην κατηγορία του που προσφέρει προαιρετικά ψηφιακά όργανα χάρη στο νέας γενιάς ψηφιακό πίνακα Active Info Display. Μαζί με τα συστήματα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας, προσφέρει νέες δυνατότητες ψηφιακών απεικονίσεων και ελέγχου. Αυτό ταιριάζει απόλυτα με τις εφαρμογές και τις διαδικτυακές υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας του Volkswagen Car-Net.

Έξι ισχυροί κινητήρες τούρμπο. Αρχικά διαθέσιμα δύο μοντέλα βενζίνης (TSI με 85 kW / 115 PS και 140 kW / 190 PS) και ένα ντίζελ (TDI με 110 kW / 150 PS). Θα ακολουθήσουν άμεσα δύο ακόμη μοντέλα TDI και ένα μοντέλο TSI. Και οι έξι κινητήρες έχουν στροβιλοσυμπιεστή [τούρμπο] και άμεσο ψεκασμό καυσίμου. Μια λειτουργία παραμετροποίησης, η οποία περιλαμβάνεται ως στάνταρ, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποθηκεύονται οι ρυθμίσεις των συστημάτων υποστήριξης, άνεσης και ενημέρωσης/ψυχαγωγίας. Οι ρυθμίσεις αυτές ανακαλούνται μέσω του κλειδιού του οχήματος και χρησιμοποιούνται για την προσαρμογή του αυτοκινήτου στις ανάγκες και προτιμήσεις του οδηγού.

Τα μικρά SUV είναι η νέα τάση στο χώρο του αυτοκινήτου. Το T-Roc θα κυκλοφορήσει σε όλες σχεδόν τις σημαντικές αγορές παγκοσμίως. Για τις ευρωπαϊκές αγορές, το νέο SUV θα παράγεται στο εργοστάσιο του Σετουμπάλ στην Πορτογαλία (κοντά στη Λισσαβώνα). Αυτά τα SUV είναι τόσο επιτυχημένα γιατί έχουν μια πολύ δυναμική παρουσία, ένα υψηλό επίπεδο λειτουργικότητας και υπερυψωμένες θέσεις επιβατών ενώ την ίδια στιγμή διατηρούν τις μικρές εξωτερικές διαστάσεις τους. Στο T-Roc, οι θέσεις του οδηγού και του συνοδηγού είναι 57,2 εκατοστά πάνω από τον δρόμο, ενώ για τους πίσω επιβάτες είναι 61,8 εκατοστά.

Το νέο Volkswagen ικανοποιεί ιδανικά τις ανάγκες των οδηγών που βρίσκονται συχνά στους δρόμους των αστικών περιοχών. Για παράδειγμα, το T-Roc απευθύνεται τόσο σε εργένηδες ή ελεύθερους που απολαμβάνουν πολλές δραστηριότητες μέσα από ένα ενεργό lifestyle, όσο και στις οικογένειες που εκτιμούν την πολυχρηστικότητά του και σε ζευγάρια των οποίων τα παιδιά έχουν ήδη ανεξαρτητοποιηθεί. Αυτές οι κατηγορίες αγοραστών θέλουν όλες ένα SUV που να είναι συμβατό με τον κόσμο της πόλης, να είναι απολαυστικό στην οδήγηση του κάθε χιλιομέτρου, και του οποίου η σχεδίαση να είναι γεμάτη αυτοπεποίθηση και στυλ.

Το T-Roc ικανοποιεί αυτές τις ανάγκες με την εξαιρετική του άνεση, τις υπερυψωμένες θέσεις επιβατών, τα καινοτόμα συστήματα ασφαλείας, το ευέλικτο εσωτερικό του, την υψηλή αξιοπιστία του και το μοναδικό σχεδιαστικό DNA του. Το νέο T-Roc διευρύνει τα όρια της κατηγορίας του και προχωράει ακόμη παραπέρα για να γίνει ο σύγχρονος σύντροφος στον κόσμο της πόλης, ο οποίος θα ανταπεξέλθει ταυτόχρονα και σε μια σαββατοκυριακάτικη οικογενειακή εκδρομή.

 

Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος
Ο Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος είναι δημοσιογράφος