Το “Time” ξαναγράφει Ιστορία. Και οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τον Τραμπ να χάνει… από όλους το 2020

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on August 23, 2018, 6:46 pm
5 secs

 

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

 

Στο πιο βαθύ σκοτάδι της Προεδρίας του σεργιανίζει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η καταδίκη του Πολ Μάναφορτ, και η απόφαση του Μάικλ Κόεν να συνεργαστεί με το FBI, έχουν ενισχύσει δραματικά τις πιθανότητες να οδηγηθεί ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ σε παραίτηση, ή καθαίρεση, μετά τις Ενδιάμεσες Εκλογές του Νοεμβρίου, με την προϋπόθεση ότι θα αλλάξουν οι πολιτικές ισορροπίες στο Κογκρέσο, και οι Δημοκρατικοί θα ανακτήσουν τον έλεγχο τόσο της Γερουσίας όσο και της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Μέχρι τότε, ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου, έχει πρόσθετους, πληθυντικούς λόγους να προβληματίζεται.

Δημοσκόπηση της εταιρείας Morning Consult για το “Politico” δείχνει ότι, στις προεδρικές εκλογές του 2020, ο Ντόναλντ Τραμπ θα έχανε, όχι μόνο από τον Τζο Μπάιντεν, όπως έχει καταγραφεί και σε παλαιότερες μετρήσεις, αλλά επίσης, από τον Μπέρνι Σάντερς και την… Ποκαχόντας, Ελίζαμπεθ Ουόρεν.

Ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος της οκταετίας Ομπάμα επικρατεί του Τραμπ με 43%-31%, ο Γερουσιαστής του Βερμόντ με 44%-32%, και η Γερουσιαστής της Μασαχουσέτης με 34%-30%.

Στον επίλογο μιας ακόμη δύσκολης μέρας για τη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, το εξώφυλλο του περιοδικού “Time”. Ακόμη ένα εξώφυλλο που φλερτάρει με την Ιστορία, σε συνέχεια προηγούμενων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, στο Οβάλ Γραφείο, από τη θύελλα, στον… πνιγμό.

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος