Το… sequel του Ψυχρού Πολέμου. Ο Τραμπ επιχειρεί την αποσταθεροποίηση της Μέρκελ, μέσω μεταναστευτικού

Κυριάκος Βελισσάριος
Posted on June 19, 2018, 9:06 am
3 secs

 

Του Κυριάκου Βελισσάριου

 

Την αποσταθεροποίηση της Άνγκελα Μέρκελ επιδιώκει ο Ντόναλντ Τραμπ, και επιχειρεί να εργαλειοποιήσει τις δραματικές εξελίξεις στο μεταναστευτικό, για να ενισχύσει τη σχετική στρατηγική του.

Λες και παρακολουθούμε το… sequel του Ψυχρού Πολέμου, αυτή τη φορά με τη Γερμανία στη θέση της πάλαι ποτέ σοβιετικής αυτοκρατορίας, ο Αμερικανός Πρόεδρος αξιοποιεί την πολιτική κρίση την οποία καλείται να διαχειριστεί η Άνγκελα Μέρκελ, στη σκιά των ενδοκυβερνητικών κλυδωνισμών στο Βερολίνο για το μεταναστευτικό.

Με σχετική ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου επεσήμανε τα παραπάνω προβλήματα στη γερμανική κυβέρνηση, και κατηγόρησε την Άνγκελα Μέρκελ και την Ευρώπη για τη δύσκολη πραγματικότητα η οποία διαμορφώνεται στο μεταναστευτικό.

Η συγκεκριμένη τακτική του Ντόναλντ Τραμπ βέβαια, αποσκοπεί και στο να αποπροσανατολίσει από τις έντονες πιέσεις τις οποίες δέχεται ο ίδιος στο εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών, με έμφαση στις εικόνες από τα σύνορα, με παιδιά μεταναστών να χωρίζονται βιαίως από τους γονείς τους.

Δείτε το σχετικό μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter, με στόχο την Άνγκελα Μέρκελ:

 

Κυριάκος Βελισσάριος
Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής