Το Mega έπρεπε να είχε αποφύγει το σημερινό κατάντημα

Φρίξος Παλαιολόγος
Posted on November 12, 2017, 12:15 pm
1 sec

Του Φρίξου Παλαιολόγου

Ο δραματικός ξεπεσμός που βιώνει τους τελευταίους μήνες το Mega, με την επί της ουσίας αναστολή της λειτουργίας του ειδησεογραφικού τομέα του, και την καταδίκη των αξιοπρεπών εργαζομένων και στελεχών του σε διαρκή επαγγελματική ανασφάλεια, σε συνδυασμό με την αδυναμία καταβολής των δεδουλευμένων, είναι με τραγωδία με πολλούς “εγκεφάλους”.

Καθώς λοιπόν εισερχόμαστε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη εβδομάδα, για τις αποφάσεις που θα πάρουν οι τράπεζες αναφορικά με το πώς θα χειριστούν το πρόγραμμα διάσωσης του πάλαι ποτέ Μεγάλου Καναλιού, είναι χρήσιμο να σταθεί κανείς σε εκείνους που έχουν τις μεγαλύτερες ευθύνες για το κατάντημα του πάλαι ποτέ διαμορφωτή των πολιτικών εξελίξεων.

Δηλαδή, στους επιχειρηματίες-ιδιοκτήτες, τους προηγούμενους και εκείνους που ακολούθησαν, οι οποίοι, για τους δικούς τους λόγους άφησαν μια μεγάλη και ιστορική επένδυση, κυρίως σε ανθρώπινο δυναμικό και υστεροφημία, να καταρρεύσει και να περιπέσει σε επίπεδο χλεύης των ανταγωνιστών του

Αν οι επιχειρηματίες που επί σειρά πολλών ετών κράτησαν στα χέρια τους το τιμόνι του Mega, ήθελαν πραγματικά, το ιστορικό κανάλι δεν θα είχε βρεθεί στο σημερινό τραγικό αδιέξοδο. Το θέμα είναι ότι, όπως αποδεικνύεται, δεν ήθελαν.

Και εκείνο βρίσκεται το μεγάλο ερώτημα: Γιατί δεν ήθελαν… Τις απαντήσες θα μας τις δώσει, και σε αυτή την περίπτωση, η ζωή…

Φρίξος Παλαιολόγος
Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής