Το “Epsilon” χρειάζεται παρουσιαστή ειδήσεων από το… πάνω ράφι (Χούκλη, Στάη…). Όχι… παρεάκια

Μανώλης Κομνηνός
Posted on June 28, 2018, 8:19 am
3 secs

 

Του Μανώλη Κομνηνού

 

Η πλειοψηφία των ειδήσεων γύρω από ανακατατάξεις στον χώρο της τηλεόρασης, επικεντρώνεται εσχάτως στο “Epsilon”.

Κάτι μάλλον λογικό, από τη στιγμή που ο Ιβάν Σαββίδης έχει την οικονομική δύναμη να φτιάξει ένα κανάλι το οποίο θα πρωταγωνιστεί, μέχρι σήμερα ωστόσο προσπαθεί να μαζέψει τα απόνερα από τις αστοχίες του προηγούμενου διαστήματος, όταν οι συνεργάτες του δεν κατάφεραν να διαμορφώσουν ένα ρεαλιστικό πλάνο ανάπτυξης του σταθμού, με αποτέλεσμα να έχει χάθει ήδη πολύτιμος χρόνος.

Η προσθήκη του Τζόνι Καλημέρη και ο διορισμός του Δημήτρη Μιχαλέλη στον ενημερωτικό τομέα, ήταν δυο κινήσεις που στόχευαν να… ξεμπλοκάρουν την κατάσταση. Σε παρασκηνιακό επίπεδο ωστόσο, καταγράφονται και πάλι συμπεριφορές και συμπτώματα του πρόσφατου παρελθόντος, με “παρέες” που… συγκρούονται μεταξύ τους, να επιχειρούν να πάρουν το πάνω χέρι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επιλογή του προσώπου που θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, καθώς θα στείλει το μήνυμα του πόσο ψηλά στοχεύει ο Ιβάν Σαββίδης με το “Epsilon”. Αν θα κάνει πρωταθλητισμό, ή θα αρκεστεί στις… αλάνες.

Οι δυο τάσεις που συγκρούονται δείχνουν σε δυο διαφορετικές κατευθύνσεις. Η μια, στην επιλογή… παρέας, ενός δημοσιογράφου που θα υπηρετεί συγκεκριμένες ισορροπίες, ακόμη και στενά κομματικές. Η άλλη, στην επιλογή παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων από το “πάνω ράφι”. Ένα πρόσωπο σαν τη Μαρία Χούκλη ή την Έλλη Στάη, που θα στείλουν το μήνυμα ότι, το “Epsilon” διεκδικεί την κληρονομιά του Mega.

Υπό άλλες συνθήκες, η επιλογή θα ήταν προφανής. Στο… βυζάντιο που εκτυλίσσεται στα παρασκήνια του “Epsilon” ωστόσο, πολλές φορές η κοινή λογική είναι… ζητούμενο.

Μανώλης Κομνηνός
Ο Μανώλης Κομνηνός είναι δημοσιογράφος