Το όνειρο… τελειώνει νωρίς για την Όπρα

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on January 18, 2018, 11:45 am
0 secs

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

Από την πρώτη στιγμή που, μετά τη συγκλονιστική ομιλία της στις Χρυσές Σφαίρες, η Όπρα Ουίνφρεϊ άρχισε να συζητείται έντονα ως δυνητική υποψήφια για την Προεδρία των ΗΠΑ, στις προεδρικές εκλογές του 2020, ώστε να εκτοπίσει τον Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, αρκετοί ήταν εκείνοι που επεσήμαναν ότι, το σενάριο… δεν θα τραβήξει.

Η “ιέρεια” της αμερικανικής τηλεόρασης παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής, τα συστατικά στοιχεία της προσωπικότητας και της δημόσιας ταυτότητας της ωστόσο, κάθε άλλο παρά συνθέτουν το ατσαλάκωτο μωσαϊκό, που θα της επέτρεπε να πείσει μεγάλες κοινωνικές μάζες να την ψηφίσουν, απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ.

Το προφίλ της Όπρα δεν είναι αντισυμβατικό, δεν μπορούν να ταυτιστούν μαζί της πλατιές κοινωνικές ομάδες και, στο παρελθόν είχε πρωταγωνιστήσει σε “περίεργες” αστοχίες και συμμαχίες στη δημόσια σφαίρα, που σήμερα την στοιχειώνουν.

Καμία έκπληξη λοιπόν για το γεγονός ότι, τα στοιχεία των νεώτερων δημοσκοπήσεων που έχουν διενεργηθεί, βάζουν φρένο στο όνειρο. Με μόλις το 1/3 των Αμερικανών να βλέπει θετικά την προοπτική να είναι η Όπρα Ουίνφρεϊ υποψήφια για την Προεδρία των ΗΠΑ στην αναμέτρηση του 2020.

Πολύ περισσότερο όταν, η υλοποίηση ενός τέτοιου σεναρίου θα σήμαινε ότι οι Αμερικανοί θα ακύρωναν μιας αμιγώς πολιτική επιλογή, όπως εκείνη του Τζο Μπάιντεν, με τον οποίο η αμερικανική κοινωνία εμφανίζεται σήμερα… ερωτευμένη.

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος