Το χαμόγελο (από την Ιταλία) που κάνει τις Βρυξέλλες να χλωμιάζουν

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on March 05, 2018, 12:15 pm

 

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

Το χαμόγελο του ηγέτη της Λέγκας του Βορρά Ματέο Σαλβίνι λέει πολλά. Ένα χαμόγελο που… χλωμιάζει τις Βρυξέλλες, καθώς ο 44χρονος πολιτικός κατέγραψε εντυπωσιακά εκλογικά κέρδη, εξελίσσεται στο πρόσωπο της επόμενης μέρας στον χώρο της Κεντροδεξιάς, και διεκδικεί τον ρόλο του… Μπερλουσκόνι της νεώτερης γενιάς.

Ο Ματέο Σαλβίνι χτύπησε… εκ τω έσω το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, μιας και είχε επαρκή εμπειρία από τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών και του Στραβούργου, ως ευρωβουλευτής με τη Λέγκα του Βορρά.

Πολύ περισσότερο ρεαλιστής από τον ιστορικό ηγέτη της Λέγκας του Βορρά, Ουμπέρτο Μπόσι, πολύ πιο σύγχρονος από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, και ίσως λιγότερο… αντιδραστικός από τον Λουίτζι Ντι Μάιο, του Κινήματος των Πέντε Αστέρων.

Η Ιταλία ψήφισε, όπως αναμενόταν, αντισυστημικά, και κυρίως αντιευρωπαϊκά. Ένα συμπέρασμα που από μόνο του “κραυγάζει”, ειδικά όταν μιλάμε για την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

Δείτε το ευχαριστήριο μήνυμα του Ματέο Σαλβίνι, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter: “Η πρώτη μου λέξη: Ευχαριστώ”.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος