Το… υστερόγραφο της Ρένας Δούρου: “Πάμε σε νέα ρότα, ώστε να μπει… κάθε κατεργάρης στον πάγκο του”

Υστερόγραφα Team
Posted on August 18, 2018, 8:23 pm
6 secs

 

Με μια ακόμη ανάρτηση, προσωπικού χαρακτήρα, στην προσωπική σελίδα της στο Facebook, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σήκωσε το γάντι, και πέρασε στην αντεπίθεση, κατά όσων την έβαλαν στο στόχαστρο το προηγούμενο διάστημα.

Η Ρένα Δούρου επέλεξε να κρατήσει χαμηλούς τόνους όλο το προηγούμενο διάστημα, εστιάζοντας σε συγκεκριμένες δράσεις, στην κατεύθυνση της ανακούφισης των πυρόπληκτων της Ανατολικής Αττικής, και λελογισμένες προσωπικές παρεμβάσεις, κάθε φορά που αισθάνθηκε να γίνεται στόχος άδικης και υπερβολικής κριτικής.

Η ανάρτηση της Ρένας Δούρου αναφέρει τα εξής:

“ΥΓ: Δειλά αλλά συνειδητά, λέω πλέον να ποστάρω πιο συχνά, και να αντιδρώ στις πολιτικές, που δυστυχώς πολλές φορές, αν όχι τις περισσότερες αυτά τα 3 χρόνια, ξέφευγαν και γίνονταν πολιτικές, επιθέσεις και … σε αυτό εδώ το προφίλ.

Μέχρι σήμερα είχα προσπαθήσει να διαφυλάξω έναν “ιδιωτικό” , “προσωπικό” χώρο.

Από τότε που απέκτησα τη θεσμική ιδιότητα της Περιφερειάρχη Αττικής, επιχείρησα να διατηρήσω μια διαχωριστική γραμμή μεταξύ του προσωπικού μου λογαριασμού στο fb, που υπάρχει εδώ και χρόνια, και της σελίδας της περιφερειάρχη.
Ήθελα ο προσωπικός λογαριασμός να μην
μπαίνει στην αντιπαράθεση της καθημερινής πολιτικής ατζέντας – ο Θεός να την κάνει-,
να είναι ένα πεδίο πιο προσωπικής έκφρασης και διαλόγου με τους ανθρώπους (μου), τους οποίους βλέπω πλέον σπάνια.

Επιχείρησα πολλές φορές με διάφορες αναρτήσεις, άλλοτε χιουμοριστικές άλλοτε επεξηγηματικές,
να θυμίσω ότι αυτή η διάκριση δεν είναι από καπρίτσιο, ούτε από παραξενιά.

Έρχεται από την πολύ παλιά διάκριση μεταξύ ιδιωτικής και δημόσιας σφαίρας.

Μια διάκριση που, ούτως ή άλλως, είναι ιδιαίτερα δύσκολη στη σφαίρα των μέσων
κοινωνικής δικτύωσης-μια άλλη μεγάλη κουβέντα…Ήδη είναι αρκετές οι διδακτορικές διατριβές που έχουν κριθεί.

Προσπάθησα να εξηγήσω αρκετές φορές ότι η περιφερειάρχης είναι όλων των κατοίκων της Αττικής.
Δεν σχολιάζει ως κολλητή, δεν εργάζεται για κάποιους έναντι άλλων, δεν αποφασίζει για όσους έχει μοιραστεί από το 2009 εδώ στο Φβ ίδιες ιδέες, προτιμήσεις, ομάδα.

Δεν έγινε αντιληπτό και για αυτό δεν βρίσκω εύκολα την αιτία.

Μπορεί να έχει να κάνει με το πιο πάνω: τα δυσδιάκριτα όρια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ας σκεφτούμε ότι ακόμη και τα παραδοσιακά μέσα φτιάχνουν την σκαλέτα της εκπομπής ή την ρουμπρίκα με βάσει τα ποστ των αιρετών και όχι τις επίσημες ανακοινώσεις.

Ας είναι λοιπόν. Η πραγματικότητα επιβάλλει… προσαρμογή σε αυτά, τα νέα δεδομένα ενός “σοσιαλ-μιντιακού” τοπίου που φαίνεται να απορρίπτει διακρίσεις μεταξύ “προσωπικού” και “δημόσιου”.

Επιπλέον, αυτό που επικρατεί – δυστυχώς – είναι εύκολες κρίσεις, ύβρεις και όχι επιχειρήματα, εύκολοι χαρακτηρισμοί και ταγκαρίσματα, αναξιοπρεπείς συμπεριφορές πίσω καλυμένες πίσω από την ( εντελώς “επώνυμη” πολλές φορές) ανωνυμία ενισχυμένες από την «ανάγκη για likes”.

Για καιρό οι συνομιλίες στο inbox τελείωναν με ένα « έτσι είναι η χρήση, εάν έτσι νομίζετε» και με επίκληση για άλλου είδους παρουσία.

Φεύ.

Χώρις εκπτώσεις, λοιπόν, χωρίς μασκαρέματα με κοστούμια αλλονών, γιατί θα μας «πέσουν μεγάλα», ο τόνος αλλάζει.

Με σεβασμό στην αλήθεια, αλλά και σεβασμό στο αίτημα όλων των φίλων, επιτέλους να τα πούμε έξω απο τα δόντια σε εκείνους που δεν σεβάστηκαν αυτήν ακριβώς τη διάκριση του “ιδιωτικού”, από το πολιτικό.

Σε εκείνους που θεωρούσαν ότι η απουσία καυστικών σχολίων, η απόσταση από την ατζέντα των fake news ήταν αδυναμία αντεπιχειρηματολογίας.

Πάμε λοιπόν, σε νέα ρότα και από εδώ ώστε να μπει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.”

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι