Το τρίτο… φάλτσο του Ιβάν Σαββίδη. Μετά τον ΠΑΟΚ και τη ΝΔ… το “Epsilon”

Νίκος Φυλάγγελος
Posted on June 09, 2018, 12:15 pm
2 secs

 

Του Νίκου Φυλάγγελου

 

Στα χρόνια της κρίσης, από τη στιγμή που ο τελευταίος των Παπανδρέου μας έβαλε στα Μνημόνια, και οι διάδοχοί του στο Μέγαρο Μαξίμου μας… έθαψαν πιο βαθιά, λίγες φορές σεργιάνισαν στη χώρα περιπτώσεις ανθρώπων που έδειξαν πραγματική διάθεση να επενδύσουν.

Ο Ιβάν Σαββίδης ήταν ένας από αυτούς τους ελάχιστους.

Η περίπτωσή του, γνωστή και… αμφιλεγόμενη.

Από τη Θεσσαλία… και πάνω, η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού πίνει νερό στο όνομά του, καθώς ο ομογενής επιχειρηματίας επένδυσε και έδωσε δουλειές.

Από τη Θεσσαλία… και κάτω η αμφισβήτηση για το πρόσωπό του και τις μεθοδους του, περισσεύει.

Περί ορέξως λοιπόν, για το πώς θα τον προσεγγίσει κάποιος.

Εκείνο ωστόσο που δύσκολα μπορούν να αρνηθούν, φίλοι και εχθροί, είναι ότι, ο Ιβάν Σαββίδης έχει έφεση στα… φάλτσα.

Το έκανε με τον ΠΑΟΚ.

Το έκανε με τη Νέα Δημοκρατία.

Το κάνει σήμερα με τον τηλεοπτικό σταθμό “Epsilon”.

Με τον ΠΑΟΚ, παρόλο που επένδυσε εκατομμύρια ευρώ, δεν κατάφερε να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα. Και δεν του έφταιγαν απλώς και μόνο η διαιτησία και το… παρασκήνιο. Του έφταιγε κυρίως ο εαυτός του. Και οι κακές επιλογές συνεργατών.

Με τη Νέα Δημοκρατία, ενθάρρυνε παρασκηνιακά την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα στις εσωκομματικές εκλογές, και… έπεσε σε τοίχο. Ακόμη και η “διόρθωση” των δικών του ανθρώπων, να στηρίξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον δεύτερο γύρο, απλώς τους εξέθεσε περισσότερο. Επομένως, και τον ίδιο τον Ιβάν Σαββίδη. Πάλι, κακές επιλογές συνεργατών.

Με το “Epsilon”, βιώνουμε το… τρις εξαμαρτείν του Ιβάν Σαββίδη. Αν εξαιρέσει κανείς το δίδυμο Καλημέρη-Μαραγκουδάκη, δύσκολα βρίσκεις άνθρωπο στο επιτελείο Σαββίδη που να γνωρίζει και να καταλαβαίνει από τηλεόραση. Με αποτέλεσμα, την τραγική απώλεια χρόνου, εδώ και αρκετούς μήνες, όταν το κανάλι δεν κατάφερε να σταθεί στα πόδια του.

Και τις νέες, και πάλι μοιραίες επιλογές που δρομολογούνται σήμερα. Με… χαριτωμένους ή φθαρμένους συνεργάτες, συντελεστές, πρόσωπα της τηλεόρασης και της δημοσιογραφίας ευρύτερα.

Ο Ιβάν Σαββίδης πληρώνει το βαρύ τίμημα κάθε σημαντικής προσωπικότητας, η “αυλή” της οποίας λειτούργησε υπονομευτικά.

Κανείς δεν κατάφερε να νικήσει τον… εχθρό εντός των πυλών.

Επειδή κατάλαβε πολύ καθυστερημένα την ύπαρξή του.

Το τρίτο αυτογκόλ… μπαίνει ήδη.

Νίκος Φυλάγγελος
Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής