Το Τατόι γεμίζει και πάλι ήχους!

Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος
Posted on September 13, 2017, 12:55 pm
7 secs

Του Γιάννη-Μάριου Παπαδόπουλου

Η πίστα αγώνων στο θρυλικό στρατιωτικό αεροδρόμιο του Τατοϊου ζωντανεύει ξανά! 35 χρόνια έπειτα από την τέλεση του τελευταίου αγώνα στο Τατόι, αγωνιστικά αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών θα ξανακάνουν εκεί την εμφάνισή τους στις 7 και 8 Οκτωβρίου, στον αγώνα που διοργανώνει η «Dielpis Περί Αγώνων» με την πολύτιμη αρωγή της Start Line.

Τα σχέδια, τα οποία είχαν παρουσιαστεί για πρώτη φορά από τον εμπνευστή τους και δημιουργό της Dielpis, Θανάση Παπαθεοδώρου, πριν από περίπου έναν χρόνο, παίρνουν σάρκα και οστά, χάρη στην αμέριστη συμπαράσταση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, το οποίο παραχωρεί το αεροδρόμιο του Τατοϊου για τις ανάγκες του αγώνα.

Και όχι μόνο, μιας και στις 28 και 29 Οκτωβρίου στο αεροδρόμιο των Μαριτσών στη Ρόδο θα διεξαχθεί ο δεύτερος αγώνας που διοργανώνουν Dielpis και Start Line. Πρόκειται στην ουσία για ένα βήμα πριν από την αναβίωση του ιστορικού σιρκουί στην γύρω από τη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, το οποίο όλα δείχνουν πως μέσα στα επόμενα χρόνια θα είναι γεγονός! Στη σημασία του αγώνα για τη Ρόδο αναφέρθηκε ο Δήμαρχος της πόλης, Φώτης Χατζηδιάκος, τονίζοντας πως θα αποτελέσει μια μορφή εναλλακτικού τουρισμού για το “νησί των ιπποτών” σε μια περίοδο κατά την οποία η τουριστική κίνηση ούτως ή άλλως μειώνεται..

Παρόντες στην παρουσίαση των αγώνων ήταν πολλοί επιφανείς συμπολίτες μας και φυσικά ο ιατρός και των δύο αγώνων, Δρ. Παντελής Νικολάου, ο οποίος δεν έκρυψε τη μεγάλη και διαχρονική αγάπη του για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου, Θεόδωρος Χαραγκιώνης, έκανε μια προσωπική αναδρομή στη δεκαετία του 1970, τότε που ο ίδιος συμμετείχε σε αγώνες στο Τατόι.

Όσο για τον πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, Δρ. Βασίλη Αποστολόπουλο, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στο όλο εγχείρημα της «Dielpis περί αγώνων», τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας των αγώνων ταχύτητας με την επιχειρηματικότητα.

Παρόντες στους δύο αγώνες θα είναι και οι συμμετέχοντες τα πρωταθλήματα ενιαίου και Formula Gloria. Άλλωστε οι διοργανωτές ποτέ δεν έκρυψαν πως μεγάλος στόχος παραμένει ένας: η διεξαγωγή ενός grand prix της Formula 1 στο σιρκουί που μπορεί να διαμορφωθεί στους δρόμους του λιμανιού του Πειραιά.

Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος
Ο Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος είναι δημοσιογράφος