Το τέλος του δρόμου. Η Αμερική σώθηκε (οριστικά) από τη Χίλαρι…

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on November 29, 2017, 8:01 pm
0 secs

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

Μια μεγάλη στιγμή για το Δημοκρατικό Κόμμα. Μια μεγαλύτερη για την Αμερική. Και μια… ακόμη μεγαλύτερη για την ανθρωπότητα. Μιλώντας σε νέα κορίτσια, η Χίλαρι Κλίντον είπε, περισσότερο καθαρά και… οριστικά από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν, ότι η πολιτική τελείωσε για εκείνη.

Η άλλοτε Πρώτη Κυρία, τέως Γερουσιαστής της Νέας Υόρκης και πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν άφησε κανένα περιθώριο να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στο μέλλον για τον Λευκό Οίκο. Φυσικά, δεν θα μπορούσε, καθώς οι εξελίξεις την έχουν προσπεράσει, και ήδη ο Τζο Μπάιντεν έχει ανοίξει περπατησιά στους Δημοκρατικούς, έχει ωστόσο τη σημασία του το γεγονός ότι και η ίδια η Χίλαρι δείχνει να κατανοεί πλήρως ότι έφτασε… στο τέλος του δρόμου.

“Δεν πρόκειται να θέσω ξανά υποψηφιότητα. Θα στηρίξω άλλους ανθρώπους. Κυρίως νέους. Εκεί θα αφιερώσω το επόμενο κεφάλαιο της ζωής μου”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή της Χίλαρι Κλίντον, την οποία τα αμερικανικά ΜΜΕ… εντόπισαν ως σημείο αιχμής.

Στις προεδρικές εκλογές του 2016, η Χίλαρι Κλίντον επιβεβαίωσε τους φόβους όσων την έβλεπαν ως το πιο τοξικό πολιτικό προϊόν του πλανήτη, και κατάφερε να χάσει από τον… μισογύνη Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο κατά εξωφρενικό τρόπο ψήφισε το 43% των γυναικών που έφτασαν στην κάλπη.

 

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος