Το τέλος του δρόμου για τη “Θάτσερ τσέπης”…

Μάνος Οικονομίδης
Posted on July 14, 2017, 6:56 pm
3 secs

 

[email protected]

 

Ο καθρέφτης της αυτογνωσίας, που θα έπρεπε να συνοδεύει κάθε πολιτικό, προφανώς και δεν συχνάζει στο υπνοδωμάτιο της Τερέζα Μέι.

Δεν σύχναζε σίγουρα τον προηγούμενο χρόνο, όταν βρέθηκε στην πρωθυπουργική κατοικία της Ντάουνινγκ Στριτ μετά την τραγωδία του Brexit, και η ίδια άρχισε να καλλιεργεί τις συγκρίσεις με “εκείνη”. Τη Μάργκαρετ Θάτσερ.

Φαίνεται ωστόσο ότι, ο εν λόγω περιζήτητος καθρέφτης δεν συχνάζει ούτε σήμερα πέριξ της γυναίκας που, λίγο έλειψε να γράψει Ιστορία, και να υποστεί μια αδιανόητη ήττα από τον… γεράκο (Τζέρεμι Κόρμπιν).

Η συνέντευξη που παραχώρησε η Τερέζα Μέι στην εφημερίδα “Sun”, ήρθε να επιβεβαιώσει ότι… η κυρία δεν το έχει. Δεν κάνει, όπως είχε πει κάποτε για τον τελευταίο των Παπανδρέου ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Μια συνέντευξη… ωκεανός μετριότητας. Πρώτη ύλη για διαρκές χασμουρητό. Το “ρομπότ”, όπως την αποκαλεί χλευαστικά ο βρετανικός Τύπος, σε μια ωδή επιβεβαίωσης της ανεπάρκειάς της.

Ακόμη και στις αποστροφές του ψυχισμού, όταν παραδέχτηκε ότι έκλαψε το βράδυ των εκλογών, και όταν θύμισε ότι έχει δώσει τη ζωή της για το Συντηρητικό Κόμμα, περισσότερα χαμόγελα χλευασμού προκάλεσε, παρά κέρδισε ίχνη συμπάθειας. Η δε απομάκρυνσή της από το Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ, είναι το πιο σίγουρο στοίχημα, με την ισχνότερη απόδοση κερδών για τους προσεχείς μήνες.

Πώς το είχε πει η αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη; Α, ναι… “Δεν αρέσουμε”. Η κυρία Μέι δεν αρέσει. Σε κανέναν. Ούτε στον καθρέφτη της. Ξέρετε, εκείνον που, όταν την άκουγε να προσφωνεί τον εαυτό της “Θάτσερ”, συμπλήρωνε… “τσέπης”.

 

Μάνος Οικονομίδης
Ο Μάνος Οικονομίδης είναι δημοσιογράφος. Σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας