Το τέλος που δεν άξιζε για τους εργαζομένους του Mega. Και τα κόκκαλα (του Χρήστου Λαμπράκη) που τρίζουν…

Φρίξος Παλαιολόγος
Posted on January 10, 2018, 8:02 pm
3 secs

 

Του Φρίξου Παλαιολόγου

Η είδηση είναι βαθιά εξοργιστική. Κυρίως όμως είναι θλιβερή. Οι κατέχοντες τις μετοχές του μεγαλύτερου καναλιού που γνώρισε η Ελλάδα στα χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης, δεν θα διεκδικήσουν μια από τις τηλεοπτικές άδειες. Υποστηρίζοντας, όπως αναφέρουν τα σχετικά ρεπορτάζ τα οποία έχουν διαρρεύσει, ότι το οικονομικό τίμημα είναι υψηλό.

Ανεξάρτητα των λόγων που κρύβονται πίσω από την παραπάνω κίνηση-τοποθέτηση, το συμπέρασμα είναι προφανές: Το Mega, με τη μορφή που το γνωρίσαμε για σχεδόν τρεις δεκαετίες, οδηγείται σε λουκέτο, καθώς, σύμφωνα με τον νόμο, όποιο από τα υπάρχοντα κανάλια δεν διεκδικήσει άδεια, θα αναστείλει τη λειτουργία του, εντός του Φεβρουαρίου.

Η εξέλιξη έχει θύματα. Τους εργαζομένους του Mega. Εκείνους τους ανιδιοτελείς λειτουργούς της δημοσιογραφίας, από όποια θέση κι αν εργάστηκαν, οι οποίοι κράτησαν το κανάλι όρθιο τον τελευταίο χρόνο. Απλήρωτοι. Απαξιωμένοι. Με εξοργιστική μείωση της προσωπικότητάς τους από την ιδιοκτησία.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που έκαναν τον συγκεκριμένο σταθμό πραγματικά Μεγάλο Κανάλι. Εκείνοι, οι μάχιμοι. Όχι οι ακριβοπληρωμένες βεντέτες. Όσοι έκαναν καριέρες και περιουσίες στην πλάτη των “δεύτερων ονομάτων”. Εκείνοι που σήμερα άκουσαν την ιδιοκτησία του Mega να υπογράφει τον “θάνατο” του καναλιού, είναι οι άνθρωποι που το στήριξαν και λειτούργησαν ως αντίβαρο στην τοξικότητα των δήθεν μεγάλων. Εκείνων, εξαιτίας των οποίων, κανιβαλίστηκε πολλές φορές από την κοινωνία το brand του Mega.

Και φυσικά, δεν θα πρέπει να αμφιβάλλει κανείς. Απόψε τρίζουν τα κόκκαλα του Χρήστου Λαμπράκη. Ενός πραγματικά μεγάλου…

Φρίξος Παλαιολόγος
Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής