Το τέλος μιας σχέσης… Φώφη και Σταύρος διαλύουν το “προγαμιαίο συμβόλαιο”

Φρίξος Παλαιολόγος
Posted on May 10, 2018, 6:48 pm
4 secs

 

Του Φρίξου Παλαιολόγου

 

Το τέλος μιας σχέσης, με… ρομαντική διάθεση και πολιτικές αναφορές.

Η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκίνησαν τα τηλέφωνα στους… δικηγόρους, προκειμένου να διαλύσουν το “προγαμιαίο συμβόλαιο” το οποίο οδήγησε στη συγκρότηση του Κινήματος Αλλαγής.

Μια ανακοίνωση-εντολή της Φώφης Γεννηματά, για να μπει τέλος σε προσωπικές στρατηγικές, και μια απάντηση από το Γραφείο Τύπου του Ποταμιού, στο πνεύμα… “εντολές δεν δεχόμαστε”, επιβεβαιώνουν πόσο εύθραυστες είναι οι ισορροπίες κορυφής στο Κίνημα Αλλαγής.

Η Φώφη Γεννηματά, είναι προφανές ότι θέλει να κρατήσει ίσες αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, μέχρι τις εκλογές.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, βιάζεται για την αυτονόητη επιλογή της “συνεννόησης” με τη σημερινή κυβέρνηση, λόγω του κοινού κοινωνικού ακροατηρίου στο οποίο απευθύνονται.

Υπό μια έννοια, αμφότεροι σκέφτονται το ίδιο πράγμα. Δεν το σκέφτονται όμως τώρα. Και όχι με τις ίδιες λεπτομέρειες.

Είναι θέμα… timing.

 

ΥΓ: Διαβάστε τις σχετικές ανακοινώσεις:

ΥΓ2: Η ανακοίνωση της Φώφης Γεννηματά:

Απάντηση Φώφης Γεννηματά Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, σε ερώτηση του δημοσιογράφου Γιάννη Αντύπα και του ενημερωτικού portal protothema.gr.

 

 

Πώς σκέφτεστε να αντιμετωπίσετε το γεγονός, ότι το Κίνημα Αλλαγής δέχεται επιθέσεις από ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, ενώ στο εσωτερικό εκδηλώνονται συχνές διαφωνίες σε μια σειρά θεμάτων;

 

Φώφη Γεννηματά : Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ έχουν κάθε συμφέρον, να υπονομεύσουν την προσπάθειά μας.

Και αυτό κάνουν.

Εμείς είμαστε το εμπόδιο στα σχέδιά τους, τη διπλή όψη του συντηρητισμού τους.

Το γνωρίζουμε, το αντιμετωπίζουμε. Έχουν γνώση οι φύλακες.

Είμαστε αποφασισμένοι να γίνουμε πρωταγωνιστές, για να είμαστε χρήσιμοι στην πατρίδα και στον λαό.  Προϋπόθεση όμως είναι η διασφάλιση της πολιτικής μας ενότητας.

Γι’ αυτό η  κοινωνική βάση της παράταξής μας που αγωνιά κι αγωνίζεται,  δεν έχει καμία περαιτέρω ανοχή σε προσωπικές στρατηγικές και διχόνοια στο εσωτερικό μας.

Γιατί  αλλοιώνουν την εικόνα μας, θολώνουν το πολιτικό μας στίγμα και αντικειμενικά εξυπηρετούν τα σχέδια των πολιτικών μας αντιπάλων.

Μετατρέπουν τον πλουραλισμό από πλεονέκτημα,  σε όπλο όσων θέλουν να μας πλήξουν.

Έως εδώ.

Αυτό δεν θα το επιτρέψω.

Θα αφήσουμε πίσω όσους είτε δεν θέλουν, είτε δεν μπορούν να στηρίξουν το εγχείρημά μας.

Και πολύ περισσότερο όσους αναζητούν είτε μόνο την επόμενη εκλογική στέγη, είτε την επόμενη Κυβερνητική τους θέση.

Οι προοδευτικοί πολίτες που αγκαλιάζουν το εγχείρημα είναι η δύναμή μας.

Θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών όλων αυτών, των πολλών, που πιστεύουν και ελπίζουν σε εμάς.

Το Κίνημα Αλλαγής προχωρεί σταθερά σε ανοδική πορεία.

Αυτή τη βλέπουμε καθημερινά,  καταγράφεται τόσο στις δημοσκοπήσεις, όσο και στα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών στις μεγάλες κοινωνικές και επαγγελματικές οργανώσεις.

Οι πρωτοβουλίες μας για τα μεγάλα εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα και η δράση μας στην Βουλή, μας φέρνουν στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής του τόπου.  Συναντούν την όλο και μεγαλύτερη επιδοκιμασία των πολιτών.

Προχωράμε με το δικό μας αυτόνομο και διακριτό ρόλο και λόγο, σύμφωνα με τις ομόφωνες αποφάσεις του Συνεδρίου μας.

Είμαστε δύναμη σταθερότητας και εγγυητές της προοδευτικής πολιτικής ατζέντας για την πορεία του τόπου.

Ζητάμε εκλογές για να μη βρεθεί μπροστά σε νέα αδιέξοδα τετελεσμένα  ο Ελληνικός λαός, να εκφραστεί πάνω στην Εθνική Γραμμή εξόδου από την κρίση και να αποφασίσει ποιον θα επιλέξει για να οδηγήσει την Ελλάδα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Έχω προσωπικά την ευθύνη και την υποχρέωση να πετύχουμε. Να έχουμε καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις σε αυτή την κρίσιμη καμπή για την πατρίδα μας.

Αυτή είναι η εντολή  που έχω από τους 212.000 πολίτες  που αποτέλεσαν τους συνιδρυτές του Κινήματος μας.

Και θα την τιμήσω.

ΥΓ3: Η ανακοίνωση του Ποταμιού: Το Ποτάμι και ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν δέχονται εντολές από κανέναν. Οι αγώνες μας απέναντι στη λαϊκίστικη διακυβέρνηση και στον συντηρητισμό κάθε είδους, είναι σταθεροί και διαχρονικοί. Αυτές τις μάχες δίναμε πριν από τη δημιουργία του Κινήματος Αλλαγής, αυτές τις μάχες δίνουμε και τώρα. Και αυτή τη σημαία δεν θα την υποστείλουμε. Με οδηγό μας, πάντα και μόνο, τις προοδευτικές μας αξίες και τις ξεκάθαρες θέσεις μας.

Φρίξος Παλαιολόγος
Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής