Το συνέδριο της “Living Postcards” για την τέχνη του επιχειρείν

Αθηνά Κοροβέση
Posted on January 05, 2018, 2:09 pm

 

Της Αθηνάς Κοροβέση

[email protected]

 

«Το να επιχειρείς, δεν εμπεριέχει τίποτα δεδομένο». Μπορεί η συγκεκριμένη φράση να ομοιάζει πέρα για πέρα φιλοσοφημένη. Πόσοι όμως από εμάς την παραδεχτήκαμε, έστω και ενδόμυχα;

Το να φέρει κάποιος τον τίτλο του “εν δυνάμει επιχειρηματία” δεν είναι καθόλου δύσκολο. Απεναντίας μάλιστα, μία τέτοια σκέψη είναι άκρως δελεαστική όταν ενυπάρχει κάπου μέσα στη ψυχή και στο μυαλό μας. Εκεί όπου η θέληση για νέες δημιουργίες δεν παύει ποτέ.

Η “μη δεδομένη” όμως φύση του επιχειρείν ενέχει εκτός από μεγάλα ρίσκα, και μία διαρκή ροπή προς αναζήτηση. Ειδικότερα, αν η αναζήτηση αυτή κινείται μεταξύ των ορίων του “γνωστού” και του “άγνωστου”. Όσοι φοβήθηκαν να προβούν σε αυτή την αναζήτηση, δεν θα μάθουν ποτέ το περιεχόμενο αυτής της τόλμης. Όσοι όμως το τόλμησαν, έμαθαν. Και μπορεί για κάποιους το εγχείρημα του επιχειρείν να απέβη οικονομικά μοιραίο, για κάποιους άλλους αποτέλεσε τον καρπό για την αλλαγή της κοσμοθεωρίας τους.

Η ατέρμονη συζήτηση για τον δελεαστικό, αλλά και δύσκολο κόσμο των επιχειρήσεων, υπήρξε το κατεξοχήν θέμα για τα 13 συνέδρια που έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής η Living Postcards. Η ελληνική εταιρεία, υπό τη διεύθυνση της Ιλιάδας Κοθρά (η οποία έχει παραχωρήσει στο παρελθόν συνέντευξη στα Υστερόγραφα), κατάφερε να ορθοποδήσει στους καιρούς της οικονομικής κρίσης, εδραιώνοντας παράλληλα το όνομά της και στο εξωτερικό.

Στις 8 Ιανουαρίου 2018, η πλατφόρμα Living Postcards πραγματοποιεί το 14ο συνέδριό της για την τέχνη του επιχειρείν, μετά από τόνους έμπνευσης, εσωτερικής δύναμης και επιμονής. Γιατί, όπως επισημαίνει όλο νόημα η εμπνεύστρια και ψυχή της εταιρείας, Ιλιάδα Κοθρά, το επιχειρείν είναι το πραγματικό “survivor”.

Η συνέχεια της συζήτησης λοιπόν, θα δοθεί στο Ξενοδοχείο Χίλτον στην Αθήνα, όπου θα αποτελέσει σημείο συνάντησης πολλών διαφορετικών επιχειρηματικών κόσμων. Με ομιλητές τους Άγγελο Προεστό, Δανάη Μπεζαντάκου, Έθελ Αγγελάτου, Γιάννη Στεφανίδη, Φωτεινή Κωστούλη, οι οποίοι θα μοιραστούν με το κοινό τη δική τους προσωπική (επιχειρηματική) ιστορία, τις απόψεις και τις γνώσεις τους.

 

 

 

Το 14ο συνέδριο της Living Postcards θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιανουαρίου 2018, 20:00-21:30, στο Ξενοδοχείο Χίλτον Αθηνών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Money Show”.

Δηλώσεις συμμετοχών: https://www.eventbrite.com/e/living-postcards-at-hilton-athens-hosted-by-money-show-tickets-41355374037?aff=es2  

Facebook page: Living Postcards at Hilton Athens hosted by ”Money Show”

Διοργάνωση: Living Postcards

(www.ysterografa.gr – Χορηγός επικοινωνίας)

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Αθηνά Κοροβέση
Η Αθηνά Κοροβέση είναι διεθνολόγος. International Relations | MSc. in European Studies.