Το Συνέδριο της Βιέννης… επαναλαμβάνεται (μετά από 200 χρόνια). Τραμπ και Πούτιν δίνουν τα χέρια

Νίκος Φυλάγγελος
Posted on June 08, 2018, 7:00 am
1 sec

 

Του Νίκου Φυλάγγελου

 

Πέρασαν περισσότερο από 200 χρόνια από το Συνέδριο της Βιέννης, το 1815, τότε που οι μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης, αποφάσισαν να μοιράσουν τη Γηραιά Ήπειρο σε σφαίρες επιρροής.

Να ιδρύσουν την Ιερά Συμμαχία, και να διαμορφώσουν τις συνθήκες ώστε, να μην ξαναβρούν μπροστά τους κάποιον… Ναπολέοντα.

Μετά από 200 χρόνια, η Βιέννη ετοιμάζεται να υποδεχτεί ακόμη ένα ιστορικό Συνέδριο, καθώς πληροφορίες των διεθνών ΜΜΕ κάνουν λόγο για συνάντηση κορυφής του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντιμίρ Πούτιν, εντός του καλοκαιριού.

Το σχετικό θέμα φέρεται να συζήτησε ο Ρώσος Πρόεδρος με την αυστριακή ηγεσία, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Βιέννη, με την πρωτεύουσα της πάλαι ποτέ αυτοκρατορίας να έχει μια πρόσθετη σημειολογία.

Για το τρέχον εξάμηνο θα είναι η πολιτική πρωτεύουσα της Ενωμένης Ευρώπης, καθώς η Αυστρία έχει στα χέρια της την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε σημειολογικό επίπεδο δηλαδή, η Ευρώπη θα φιλοξενήσει τη Σύνοδο Κορυφής ΗΠΑ-Ρωσίας, την οποία προετοιμάζουν εδώ και μήνες τα επιτελεία του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντιμίρ Πούτιν, αναζητώντας την κατάλληλη χρονική συγκυρία για την πραγματοποίησή της.

Νίκος Φυλάγγελος
Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής