Το Συνέδριο που θα κρίνει το μέλλον… του Τσίπρα. Όχι του ΣΥΡΙΖΑ

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on October 13, 2016, 7:55 am
screen-shot-2016-10-13-at-7-55-34-am

Τα κομματικά Συνέδρια εξελίσσονται τις περισσότερες φορές σε… ωδή στους μηχανισμούς, το παρασκήνιο, τους διαδρομιστές. Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, οι εργασίες του οποίου ξεκινούν σήμερα, αναμένεται να έχει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Και κάτι ακόμη…

Είναι ένα Συνέδριο το οποίο δεν θα κρίνει τόσο το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα, Υπό την έννοια ότι ο Πρωθυπουργός παραμένει “ενδιαφέρον” πολιτικό προϊόν, με σαφώς ισχυρότερη δυναμική, απήχηση και. προοπτική, σε σχέση με το κόμμα του οποίου ηγείται.

Το πραγματικό στοίχημα πολιτικής επιβίωσης για τον Αλέξη Τσίπρα λοιπόν, είναι να φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ πιο κοντά στα δικά του μέτρα. Να τον ανεβάσει επίπεδο. Να ανοίξει τις πόρτες, και να απευθυνθεί σε πληθυντικές κοινωνικές δυνάμεις, ορισμένες εκ των οποίων προκαλούν… αλλεργία στο dna της Αριστεράς.

Η επιλογή για τον Αλέξη Τσίπρα είναι μονόδρομος. Αν δεν κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ… “κόμμα του Τσίπρα”, ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον τραβήξει στον γκρεμό. Και ο ίδιος είναι ακόμη πολύ μικρός για να πάει σπίτι του και να εξαφανιστεί από το πολιτικό μέλλον της χώρας, ακόμη και ως… πρώην πρωθυπουργός.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι επικοινωνιολόγος