Το Συμβούλιο της Ευρώπης παίρνει θέση κατά της σύλληψης Βαξεβάνη

Υστερόγραφα Team
Posted on April 12, 2017, 11:45 am

 

Πηγή: documentonews.gr

 

Συνεχίζεται το κύμα συμπαράστασης στην σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη μετά την σύλληψη του ως αποτέλεσμα της μήνυσης που κατέθεσε η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα μετά τις αποκαλύψεις του Documento της Κυριακής 9 Απριλίου. Σειρά πήρε το Συμβούλιο της Ευρώπης με άρθρο στην ιστοσελίδα του.

Ολόκληρο το άρθρο από την ιστοσελίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο Έλληνας ερευνητής-δημοσιογράφος, Κώστας Βαξεβάνης, συνελήφθη από την αστυνομία με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης μετά την εθελοντική άφιξή του στο αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας στην Αθήνα στις 10 Απριλίου 2017. Ο εισαγγελέας, λίγη ώρα αργότερα διέταξε την αποφυλάκισή του εν αναμονή της προκαταρκτικής έρευνας.

Οι κατηγορίες αφορούν στο ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στις 9 Απριλίου 2017 στην εφημερίδα Documento, σύμφωνα με το οποίο η Σταυρούλα Νικολοπούλου-Στουρνάρα, σύζυγος του διοικητή της κεντρικής τράπεζας στην Ελλάδα, είχε επωφεληθεί από την επιρροή του συζύγου της για να εξασφαλίσει τη δημόσια χρηματοδότηση για τη διοργάνωση ιατρικών συνεδρίων χωρίς δημόσιο διαγωνισμό.

Στο ρεπορτάζ τίθενται ερωτήματα σχετικά με συνδέσεις της Νικολοπούλου-Στουρνάρα με φαρμακευτική βιομηχανία, καθώς και η συμμετοχή του συζύγου της, Γιάννη Στουρνάρα, στα ιατρικά συνέδρια.

Η Νικολοπούλου-Στουρνάρα, το σπίτι της οποίας ελέγχθηκε το περασμένο έτος, στο πλαίσιο της έρευνας για πιθανές δωροδοκίες στην οποία ενέχεται το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς του ρεπορτάζ και υπέβαλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

Τον Μάρτιο του 2015, δικαστήριο καταδίκασε τον Βαξεβάνη σε 26 μήνες φυλάκιση για δυσφήμιση του επιχειρηματία, Ανδρέα Βγενόπουλου.Μια επιτροπή τριών δικαστών του Εφετείου Αθηνών ανέτρεψε ομόφωνα την καταδίκη του τον Σεπτεμβρίου του 2016.

 

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι