Το Συμβούλιο της Επικρατείας…. ευλόγησε τις περικοπές των συντάξεων. Οριακό “ναι” στη συνταγματικότητα του νόμου Κατρούγκαλου

Υστερόγραφα Team
Posted on May 12, 2018, 7:00 am
2 secs

 

Με μια απόφαση-βόμβα, έστω και με οριακή πλειοψηφία 13-12, το Συμβούλιο της Επικρατείας… ευλόγησε τις περικοπές συντάξεων που προβλέπουν από την εφαρμογή του νόου Κατρουγκαλου.

Πιο συγκεκρικένα, το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο τάχτηκε υπέρ του επανυπολογισμού και της περικοπής της προσωπικής διαφοράς, όπως προβλέπονται από τον νόμο Κατρούγκαλου, και απέρριψετις προσφυγές για να κριθούν αμφότερες οι διατάξεις αντισυνταγματικές.

Το οριακό 13-12 επιβεβαιώνει τη… μάχη που δόθηκε, σε διαδοχικές διασκέψεις και πολύωρη συζήτηση μεταξύ των μελών του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Οι προσφυγές κατά του επανυπολογισμού και της περικοπής της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις, είχαν κατατεθεί από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των συνταξιούχων, που μιλούσαν περί αντισυνταγματικότητας.

Με την παραπάνω απόφαση, το Συμβούλιο της Επικρατείας αλλάζει τα δεδομένα, και νομιμοποιεί τις περικοπές που έχει ψηφίσει και δρομολογήσει η κυβέρνηση.

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι