Το στρατηγικό “σάστισμα” Μπακογιάννη, έδωσε πάτημα στην Όλγα να κερδίσει ζωτικό χώρο στη μάχη για τον Δήμο Αθηναίων

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on July 06, 2018, 7:49 pm
1 sec

 

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Η Ιστορία μας έχει διδάξει ότι, καμία μάχη δεν κερδίζεται προτού καν δοθεί.

Αυτό που, σε ποδοσφαιρική ορολογία περιγράφεται… από τα αποδυτήρια.

Ακόμη περισσότερο, η ίδια Ιστορία μας έχει διδάξει ότι, όσοι υπέπεσαν στον αποπροσανατολισμό να θεωρήσουν ότι δεν είχαν αντίπαλο, βρέθηκαν… να πέφτουν από τα σύννεφα.

Να προσγειώνονται ανωμάλως.

Επειδή, όπως αποδείχτηκε, ο μεγαλύτερος και πιο αποτελεσματικός αντίπαλός τους, ήταν ο ίδιος ο δικός τους, κακός εαυτός.

Στη μάχη για τον Δήμο Αθηναίων, που μετά βεβαιότητας θα επιστρέψει στην πολιτική στέγη της Κεντροδεξιάς το 2019, μετά από 9 χρόνια… βανδαλισμού της υστεροφημίας της Αθήνας, στα χέρια του ελάχιστου Γιώργου Καμίνη, υπήρχε μέχρι πρότινος ένα μεγάλο και ακλόνητο φαβορί.

Υπήρχαν βέβαια και… χαριτωμένες υποψηφιότητες τύπου Πατούλη, που μετά από έναν… ωκεανό αξιωμάτων (πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου, πρόεδρος ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου), αποφάσισε να κάνει… μεταγραφή δήμου, κατά βάση ωστόσο υπήρχε ο “ελέφαντας στο δωμάτιο”.

Ο γιος του Παύλου Μπακογιάννη. Το πιο ενδιαφέρον στέλεχος της γενιάς των σαραντάρηδων, στο πρόσωπο του οποίου οι περισσότεροι βλέπουν, όχι απλά τον επόμενο Δήμαρχο Αθηναίων, αλλά τον επόμενο ηγέτη της Κεντροδεξιάς. Που θα επανενώσει την παράταξη, παραμερίζοντας τα άκρα και τις ακρότητες, τις τσιρίδες υστερίας και τη νοοτροπία κόμματος άρνησης και διαμαρτυρίας, δηλαδή… γαλάζιου ΣΥΡΙΖΑ, που πολλές φορές αποτυπώνεται ως δημόσια ρητορική και ίχνη συμπεριφοράς.

Ο Κώστας Μπακογιάννης. Ένας χαρισματικός άνθρωπος, ακομπλεξάριστος και δημιουργικός. Που έχει κατανοήσει ότι, η Ελλάδα δεν θα βγει από την κρίση, όσο συνεχίζουν να σεργιανίζουν στον δημόσιο βίο κομιστές του εθνικού διχασμού.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ήταν μέχρι πρότινος το ακλόνητο φαβορί για την Αθήνα. Ήταν. Γιατί στο ζωηρό “σήμερα”, το δικό του στρατηγικό “σάστισμα”, έδωσε χώρο σε ένα άλλο, φωτογενές και ικανό στέλεχος της γενιάς των σαραντάρηδων να βγει μπροστά. Και να κερδίζει διαρκώς έδαφος.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη μετράει μέχρι σήμερα μονάχα νίκες στην πολιτική διαδρομή της. Κέρδισε την πρωτιά στην Α’ Αθηνών δυο φορές, απέναντι στον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τη Ντόρα Μπακογιάννη, ήταν η πιο πετυχημένη υπουργός των κυβερνήσεων Σαμαρά, από τα λίγα στελέχη που δεν έδωσαν δικαιώματα, και δεν προκάλεσαν προβλήματα στον Μεσσήνιο πολιτικό.

Η Όλγα έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι… δεν φρενάρει, αν πατήσει γκάζι. Και με τις τελευταίες πρωτοβουλίες της, δείχνει να έχει πατήσει γκάζι για την Αθήνα.

Το ερώτημα είναι αν, ο Κώστας Μπακογιάννης… έχει βενζίνη για να επιδιώξει τη “διόρθωση πορείας”.

Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος