Το στοίχημα της Μαρίας Αντωνιάδου, που “φλερτάρει” με την απόλυτη πλειοψηφία στην ΕΣΗΕΑ

Φρίξος Παλαιολόγος
Posted on June 07, 2017, 9:15 am

 

Η ΕΣΗΕΑ προσέρχεται σε εκλογές μέσα σε ένα εξαιρετικά δυσοίωνο για το μέλλον σκηνικό, στη σκιά και των δραματικών εξελίξεων στο μέτωπο του ΕΔΟΕΑΠ.

Η παράταξη “Ενωμένοι Δημοσιογράφοι” της Μαρίας Αντωνιάδου, που κέρδισε πρόσφατα την πλειοψηφία στον ΕΔΟΕΑΠ, και βρίσκεται σε ανοικτή σύγκρουση με την απερχόμενη διοίκηση της ΕΣΗΕΑ για τα κακώς κείμενα και στους δυο Οργανισμούς, φλερτάρει με την απόλυτη πλειοψηφία στις κάλπες της 7ης και 8ης Ιουνίου.

Ο στόχος εξαιρετικά δύσκολος, το παρελθόν ωστόσο έδειξε ότι, χωρίς απόλυτη πλειοψηφία κάποιας παράταξης, ακολουθούν… μαγειρέματα και ζυμώσεις, που συνήθως οδηγούν σε προβληματικές καταστάσεις. Όπως συνέβη στις προηγούμενες εκλογές, με την παράταξη της Μαρίας Αντωνιάδου να αγγίζει την αυτοδυναμία, να μην την πετυχαίνει για ελάχιστες ψήφους, και στη συνέχεια να χάνει τον έλεγχο του προεδρείου από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω “αποστασίας” δικών της στελεχών.

Όσα ακολούθησαν έχουν δραματικές διαστάσεις για τον κλάδο, και το πάθημα φαίνεται να έγινε μάθημα, τουλάχιστον για εκείνους που “αποστάτησαν” την προηγούμενη φορά, και αλλοίωσαν έτσι τη βούληση των δημοσιογράφων, όπως είχε εκφραστεί στις κάλπες, καθώς στις φετινές εκλογές καμία παράταξη δεν θέλησε να “μολυνθεί” από την… τοξικότητά τους.

Με ένα περισσότερο πολυσυλλεκτικό και δυναμικό ψηφοδέλτιο λοιπόν, η Μαρία Αντωνιάδου διεκδικεί αυτή τη φορά την απόλυτη πλειοψηφία στις κάλπες. Μένει να φανεί, αν τα αποτελέσματα θα τη δικαιώσουν.

Φρίξος Παλαιολόγος
Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος