Το σκανδαλώδες χαμόγελο του Πούτιν, για τη γκρίνια των Αμερικανών ότι… τους την έφερε

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on December 23, 2016, 4:43 pm

Ως συνήθως… το τερμάτισε. Η ετήσια συνέντευξη του Βλαντιμίρ Πούτιν κράτησε 3 ώρες και 50 λεπτά, ο Ρώσος Πρόεδρος απάντησε σε 47 ερωτήσεις, και όσοι παρακολούθησαν το σκηνικό στη Μόσχα, δεν έχουν παρά ελάχιστες αμφιβολίες για το ποιός είναι ο ηγέτης που κάνει σήμερα… κουμάντο στον πλανήτη.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έκρυψε ποτέ ότι επιθυμούσε να ξανακάνει μεγάλη τη Ρωσία. Να ανακτήσει ένα μέρος της ξεπεσμένης αίγλης της σοβιετικής αυτοκρατορίας. Να πάρει τη ρεβάνς για την ήττα στον Ψυχρό Πόλεμο.

Ενδεχομένως… τα έκανε όλα, αν σκεφτεί κανείς ότι ακόμη και οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ τον κατηγορούν ότι επηρέασε καθοριστικά τις αμερικανικές εκλογές, ώστε να εκλεγεί ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η σχετική ερώτηση ήταν μια από τις 47 που ετέθησαν, και το… σκανδαλώδες χαμόγελο του Ρώσου Προέδρου αποκάλυψε τη ικανοποίησή του. Όχι επειδή “‘εκλεψε” τις αμερικανικές εκλογές. Δεν τις έκλεψε. Όταν όμως ακούει τον Ομπάμα και τη Χίλαρι να τον κατηγορούν ότι το έκανε, δεν μπορεί παρά να το απολαμβάνει.

Κυρίαρχος της διεθνούς διπλωματίας και του γεωστρατηγικού παιχνιδιού. Προσπάθησαν να τον διώξουν από τη Συρία, αλλά… τους έδιωξε από τον Λευκό Οίκο.

Και του χρόνου, κ. Πρόεδρε.

Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος