Το (πολύ σκληρό για να… πεθάνει) Mega ήταν πάντα οι άνθρωποί του

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on November 07, 2017, 10:20 pm
5 secs

 

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Το κανάλι των εκδοτών… Το κανάλι της διαπλοκής… Το κανάλι του συστήματος… Μπλα, μπλα, μπλα… Για το Mega, που τον τελευταίο χρόνο έχει αναστείλει επί της ουσίας τη ζωντανή παρουσία του στην ελληνική τηλεόραση έχουμε ακούσει και διαβάσει… τέρατα, αυτές τις τις σχεδόν τρεις δεκαετίες της διαδρομής του.

Κάποια, όχι άδικα, καθώς το Μεγάλο Κανάλι επιχείρησε και κατάφερε να διαδραματίσει τον πιο καθοριστικό ρόλο από κάθε άλλο ΜΜΕ, στον επηρεασμό και εν πολλοίς στη διαμόρφωση των πολιτικών εξελίξεων, στα χρόνια πριν την κρίση. Όπως επίσης, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τοξικές φυσιογνωμίες, που κουνούσαν το δάχτυλο στην ελληνική κοινωνία, και μέχρι σήμερα παραμένουν αθεράπευτα παραδομένοι στον… αυτοθαυμασμό τους, από άλλα πλέον μετερίζια, αρνούμενοι να αναγνωρίσουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί. Και να αποχωρήσουν… στο περιθώριο.

Το Mega ωστόσο δεν ήταν ποτέ αυτοί. Όχι μόνο ή κυρίως. Δεν ήταν… αυτοί. Το Mega ήταν πάντα οι άνθρωποί του. Οι πολλοί άλλοι. Δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικό προσωπικό. Εκείνοι που, με χαμηλούς τόνους και αξιοπρέπεια, εστίαζαν πάντα στην προβολή και ανάδειξη της είδησης. Όχι στον κανιβαλισμό της.

 

Εκείνοι που, εδώ και πολλούς μήνες, στα πολύ δύσκολα, δεν το έβαλαν κάτω, δεν υπέστειλαν τη σημαία, αλλά κάθε φορά που τους δίνεται η ευκαιρία, θυμίζουν γιατί το Mega ήταν ένα πραγματικά Μεγάλο Κανάλι.

 

 

Τη σχετική ανάμνηση… σκούντησε η παρουσία του Ιορδάνη Χασαπόπουλου στο debate των υποψηφίων για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Αντίστοιχο αποτύπωμα υπογραφής αξιοπρέπειας, είχαμε τους προηγούμενους μήνες, με την Αλεξία Τασούλη και τον Χρήστο Τσιγουρή να καλύπτουν από τη ΔΕΘ τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, με τη Λίνα Δρούγκα και τον Αντώνη Φουρλή στο στούντιο.

 

 

Ένα Μεγάλο Κανάλι… πολύ σκληρό για να πεθάνει. Που ακόμη αντέχει. Και περιμένει με αγωνία την απάντηση των τραπεζών στο σχέδιο διάσωσής του.

Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος