Το πολιτικό ξεκατίνιασμα ως εθνικό πρόβλημα και αιτία της κρίσης

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on January 05, 2017, 9:02 am
1 sec

Η νέα χρονιά, το σωτήριον έτος 2017, ξεκίνησε… με το αριστερό, σε επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης. Ακριβώς όπως θα περίμενε κανείς από ένα πολιτικό δυναμικό ανεπαρκές, ανεπάγγελτο, κατώτερο των περιστάσεων.

Το πολιτικό ξεκατίνιασμα συνεχίζεται, με αμείωτη ένταση. Για θέματα ήσσονος σημασίας, που προκαλούν γενική θυμηδία σε μια κοινωνία η οποία έχει θεμελιώδη ανησυχία για το κατά πόσο θα μπορέσει να επιβιώσει.

Οι πολιτικοί μας ωστόσο, δείχνουν παγιδευμένοι στις παρέες τους. Οι παρέες κάνουν κουμάντο σε αυτή τη χώρα. Αυτοθαυμάζονται και αλληλοσυγχαίρονται για κάτι που είπαν ή έγραψαν στα social media, χωρίς φυσικά να έχουν το στοιχειώδες θάρρος να ρωτήσουν σχετικά και κάποιον… εκτός παρέας. Που δεν είναι φίλος τους, και μάλλον θα τους μιλήσει περισσότερο αντικειμενικά.

Αυτό το εθνικό ξεκατίνιασμα που παρακολουθούμε, σπρώχνει την κοινωνία σε συνολική απαξίωση του πολιτικού συστήματος. Σπρώχνει την κοινωνία στα άκρα. Και υπό αυτή την έννοια, εξελίσσεται σε εθνικό πρόβλημα.

Φυσικά, είναι και μια από τις αιτίες της κρίσης. Τόσο αναφορικά με τους λόγους που μας οδήγησαν εξαρχής στην κρίση, όσο και σε σχέση με τη μοιραία αδυναμία μας να βγούμε από την κρίση αυτή.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής