Το παιχνίδι χοντραίνει, μετά την ποινική δίωξη κατά Κοντομηνά

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on October 20, 2016, 6:30 pm
2 secs
screen-shot-2016-10-20-at-4-45-43-pm

Το παιχνίδι πλέον χοντραίνει γύρω από το τηλεοπτικό σκηνικό, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Δημήτρη Κοντομηνά, για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, από τους οικονομικούς Εισαγγελείς.

Η σχετική είδηση έγινε γνωστή το μεσημέρι, και όπως αναμενόταν κυριάρχησε πλήρως στην ειδησεογραφία.

Η ποινική δίωξη αφορά χρηματικό ποσό περίπου 48 εκατομμυρίων ευρώ που έχει καταλογιστεί αρχικά και φαίνεται να προέκυψε ως διαφορά μεταξύ καταθέσεων και δηλωθέντων εισοδημάτων του κ. Κοντομηνά για την περίοδο 2006-2008.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς, ιδιοκτήτης του Ομίλου Alpha, βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε ανοιχτή σύγκρουση με την κυβέρνηση, μετά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, που τον έθεσαν εκτός νυφμώνος.

Έκτοτε, ο Alpha… ροκανίζει καθημερινά με τη θεματολογία των ειδήσεών του την κυβέρνηση Τσίπρα, ενώ και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από την πλευρά του δεν δίστασε να τον αποκαλέσει “υπόδικό”, μιλώντας από βήματος Βουλής στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαπλοκή.

Η τυφλή σύγκρουση κυβέρνησης-Κοντομηνά οδηγεί πλέον σε απρόβλεπτες εξελίξεις, και ενώ βρισκόματε εν αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής