Το μεσημέρι εκείνο… Ελλάδα – ΗΠΑ: 101 – 95! (videos)

Υστερόγραφα Team
Posted on September 01, 2016, 9:12 am
greusa

Από το 2006 κι έπειτα, κάθε φορά που μπαίνει ο Σεπτέμβριος, η βασική ανάμνηση είναι μία. Το μεσημέρι (λόγω της διαφοράς ώρας) εκείνο, που η Ελλάδα… συνδεδεμένη live με τη Σαϊτάμα της Ιαπωνίας έζησε ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά “θαύματα” όλων των εποχών.

Πριν από ακριβώς 10 χρόνια, την 1η Σεπτεμβρίου του 2006, στον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ, η Ελλάδα νίκησε με 101-95 την “άχαστη” Dream Team των Αμερικανών.

ellada3_1_0

Με τον Παναγιώτη Γιαννάκη στην καθοδήγηση οι διεθνείς μας κοίταξαν στα μάτια τους αστέρες του NBA, τους άγχωσαν και τελικά τους έριξαν στο καναβάτσο. Η χρυσή γενιά του ελληνικού μπάσκετ φρόντισε, μία χρονιά μετά το “βάλτο αγόρι μου”, να μοιράσει για ακόμη μία φορά χαρτομάντιλα σε όλους τους Έλληνες, με μία νίκη αξέχαστη που πλημμύρισε με δάκρυα χαρά όλους τους Έλληνες.

Έκτοτε, καμία άλλη ομάδα δεν τα έχει καταφέρει απέναντι στους Αμερικανούς… Εκείνο το μεσημέρι του 2006, όμως, οι Έλληνες παίκτες έμοιαζαν να βρίσκονται σε άλλη διάσταση και για να μην αδικήσουμε κανέναν τους παραθέτουμε όλους μαζί με video από την επική νίκη.

ΕΛΛΑΔΑ (Π. Γιαννάκης)Σπανούλης 22 (3), Κακιούζης 15 (1), Σχορτσιανίτης 14, Διαμαντίδης 12 (2), Φώτσης 9, Παπαδόπουλος 8, Ντικούδης 8, Παπαλουκάς 8 (12 ασίστ, 5 ριμπάουντ), Τσαρτσαρής 3 (1), Χατζηβρέττας 2, Βασιλόπουλος

* Δεν ξεχνάμε φυσικά και τον τραυματία, Νίκο Ζήση.

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι