Το μενού έχει… (και) Λαγκάρντ, για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο

Υστερόγραφα Team
Posted on October 08, 2016, 10:26 am
screen-shot-2016-10-08-at-10-24-33-am

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και  με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, θα συναντηθεί σήμερα στις ΗΠΑ  ο  υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτου, στο πλαίσιο της ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ.

Χθες ο κ. Τσακαλώτος μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη, είχε σειρά επαφών, με κυρίαρχο θέμα τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Τσακαλώτος συναντήθηκε με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου και όπως έγινε γνωστό από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάσθηκε η πρόοδος που έχει σημειώσει η Ελλάδα στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της.

Ο κ. Λιου τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η Ευρώπη πρέπει να υλοποιήσει τη δέσμευσή της να θέσει το χρέος της Ελλάδας σε βιώσιμη πορεία, μέσω ουσιαστικής ελάφρυνσης του χρέους, η οποία θα πρέπει να υποστηρίζεται από αξιόπιστη ανάπτυξη και δημοσιονομικές προσαρμογές που είναι ζωτικής σημασίας για τη μακροπρόθεσμη οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.

Ο Ευ. Τσακαλώτος είχε επίσης συναντήσεις με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον  υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας Πιέρ Κάρλο Παντοάν.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι