Το Μαξίμου πανηγυρίζει, μετά τα αποτελέσματα της σύγκρισης με το “ομόλογο Σαμαρά”

Υστερόγραφα Team
Posted on July 25, 2017, 6:24 pm
1 sec

 

Πανηγυρικό τόνο έσπευσε να δώσει το Μέγαρο Μαξίμου στα αποτελέσματα της δοκιμαστικής εξόδου στις αγορές, που ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης.

Το κουπόνι του πενταετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,375% και το ύψος της απόδοσης στο 4,625%, πολύ καλύτερα από την αντίστοιχη δοκιμαστική έξοδο της κυβέρνησης Σαμαρά το 2014, όταν οι αριθμοί ήταν 4,75% και 4,95%.

“Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και επιβεβαιώνει τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας, η οποία βαδίζει με σταθερά βήματα προς την οριστική έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια, σημειώνουν με νόημα πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, εκτιμώντας ότι η ελληνική οικονομία πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τη διεθνή επενδυτιή κοινότητα, καθώς προσέλκυσε επενδυτές και όχι funds.

“Το ελληνικό Δημόσιο άντλησε το ποσό των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, εκπληρώνοντας τον στόχο του ελληνικού ομολόγου, θέτοντας στέρεες βάσεις για διαρκή και διατηρήσιμη πρόσβαση της χώρας στις αγορές χρήματος”, προσθέτει η πλευρά της κυβέρνησης.

Εξίσου ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, προαναγγέλλοντας άλλες δυο δοκιμαστικές εξόδους της Ελλάδας στην αγορά, για να διευκολυνθεί η οριστική και απευθείας έξοδος, το καλοκαίρι του 2018.

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι