Το Μαξίμου θέλει να κερδίσει το “blame game” με τη ΝΔ για το ΕΣΡ

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on November 01, 2016, 8:50 am
screen-shot-2016-11-01-at-7-42-07-am

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η κυβέρνηση επιδιώκει στρατηγικά να κερδίσει το “blame game” με τη Νέα Δημοκρατία, για ένα θέμα το οποίο εξελίχθηκε σε μείζον για την τρέχουσα πολιτική καθημερινότητα.

Έχοντας χάσει τον βασικό στόχο του, που ήταν να περάσει από το Συμβούλιο της Επικρατείας η συνταγματικότητα του νόμου για τα κανάλια. το Μέγαρο Μαξίμου επιλέγει πλέον να αναπροσαρμόσει τη στρατηγική του. Και εστιάζει στο να βγάλει στη σέντρα τη Νέα Δημοκρατία, θέλοντας να δείξει πως η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν… ικανοποείται με καμία παραχώρηση από την πλευρά της κυβέρνησης, ώστε να συνδέσει το σχετικό νήμα με τη στάση που έχει κρατήσει στο θέμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή της εκλογής του στην ηγεσία. Δηλαδή, πολύ πριν την κατάθεση του νόμου Παππά στη Βουλή.

Το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας στη Βουλή, με τη Νέα Δημοκρατία να εμφανίζεται απομονωμένη, μετά τη θετική ψήφο του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, είναι προφανές ότι ευνοεί τους σχετικούς σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου και του Αλέξη Τσίπρα, σε μια δύσκολη πολιτική συγκυρία για την κυβέρνηση.

Ειδικά αν επιβεβαιωθούν οι διαρροές από την πλευρά της γαλάζιας παράταξης, περί αποχής των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας από τις επόμενες συνεδριάσεις της Διάσκεψης των Προέδρων για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι επικοινωνιολόγος