Το Κογκρέσο προσπαθεί να αποτρέψει την επίσκεψη Πούτιν στον Λευκό Οίκο

Κυριάκος Βελισσάριος
Posted on July 20, 2018, 8:58 am
3 secs

 

Του Κυριάκου Βελισσάριου

 

Ο… τρόμος που προκαλεί στο αμερικανικό πολιτικό σύστημα η θέα του Βλαντιμίρ Πούτιν, οδήγησε την Ουάσινγκτον σε θυελλώδεις αντιδράσεις, μετά την αποκάλυψη της εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει επίσκεψη του Ρώσου ομολόγου του στο Οβάλ Γραφείο, το φθινόπωρο.

Η σχετική πρόσκληση προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν, μεταφέρθηκε από τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Τζον Μπόλτον, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Κρεμλίνο και της συνάντησης με Πούτιν και Λαβρόφ, πριν από το Σύνοδο Κορυφής στο Ελσίνκι, και η αποκάλυψή της προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στις ΗΠΑ.

Οι Δημοκρατικοί του Κογκρέσου είναι… στα κάγκελα, και στο εσωτερικό του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ωστόσο καταγράφονται ανησυχίες και προβληματισμοί για το ενδεχόμενο να βρεθεί και πάλι ο Ντόναλντ Τραμπ… μόνος σε ένα δωμάτιο με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Και επειδή, αυτή τη φορά, το συγκεκριμένο δωμάτιο θα είναι το Οβάλ Γραφείο, το “βαθύ κράτος” της Ουάσινγκτον έχει ξεκινήσει ήδη τη στρατηγική εκστρατεία για αποτροπή της επίσκεψης του Βλαντιμίρ Πούτιν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αξιοποιώντας και την προωθητική δύναμη των social media, καθώς στο Twitter δημιουργήθηκαν ήδη τα σχετικά hashtags, που επισημαίνουν τον κίνδυνο… εισβολής του Ρώσου Προέδρου στην καρδιά της πολιτικής εξουσίας της Αμερικής.

Κυριάκος Βελισσάριος
Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής