Το… κλάμα των νεοφιλελεύθερων για τη στήριξη Μητσοτάκη στην Εκκλησία

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on April 25, 2017, 4:33 pm
2 secs

Ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα συνέβαινε… Η φυσική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να στηρίξει την Εκκλησία, ως συνεκτικό θεσμό για την ελληνική κοινωνία, πολύ περισσότερο σε μια εποχή ακραίας κρίσης σαν την τρέχουσα, ξεσήκωσε τα “σταγονίδια” του νεοφιλελευθερισμού στα social media.

Οι περισσότεροι από αυτούς, που έχουν παρελθόν… αίματος στην εποχή λεηλασίας της χώρας από τη διακυβέρνηση Σημίτη, διέγραψαν περίεργες διαδρομές στον δημόσιο βίο. Πάντοτε ως θλιβερές μειοψηφίες του περιθωρίου, που περιφέρουν με ανατριχιαστικό θράσος την ψευδαίσθηση ελιτισμού και υπεροχής τους έναντι των υπόλοιπων Ελλήνων.

Φυσιογνωμίες που έμαθαν να ζουν παρασιτικά δίπλα σε κάθε εξουσία, ηθικά και πολιτικά… ευλύγιστοι, κραδαίνουν εδώ και έναν χρόνο τη σημαία του υποστηρικτή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όχι φυσικά επειδή τον πιστεύουν. Αλλά επειδή τον βλέπουν ως το μοναδικό όχημα για να αποκτήσουν και πάλι πρόσβαση στην εξουσία και τα… τυχερά της. Και μετά, να τον υπονομεύσουν, για έναν καινούριο Σημίτη, είτε αυτός είναι ο Γιάννης Στουρνάρας, είτε κάποιος άλλος.

Σήμερα λοιπόν, και μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, και τη στήριξη του σχεδόν βέβαιου επόμενου πρωθυπουργού προς την Εκκλησία, τα παρασιτικά μοσχεύματα του νεοφιλελευθερισμού ξεσηκώθηκαν στα social media.

Αποκαλύποντας αυτό που όλοι εμείς οι υπόλοιποι Έλληνες γνωρίζουμε. Ότι, πέραν του τυχοδιωκτισμού, άλλη “αξία” δεν αναγνωρίζουν.

Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος