Το κατάντημα της σημερινής Ευρώπης, συμπυκνωμένο σε… ένα tweet

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on April 29, 2017, 7:22 pm
2 secs

 

Είναι προφανές, εδώ και αρκετά χρόνια, ότι δεν είναι αυτή η Ευρώπη που θέλαμε και αξίζουμε. Δεν είναι αυτή η Ευρώπη την οποία οραματίστηκαν οι εμπνευστές της, αυθεντικά πολιτικά μεγέθη, σε σχέση ειδικά με τη σημερινή παιδική χαρά.

Μια παιδική χαρά που επιβεβαίωσε τη… χαριτωμενιά της με τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών για το Brexit. Εκεί όπου, σχεδόν κανείς δεν έχει το σθένος να αντιληφθεί τι πραγματικά θα σημαίνει για το μέλλον της Ένωσης, η αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας, με την εξαίρεση της Άνγκελα Μέρκελ. Η οποία όμως έχει μπροστά της εκλογές, και έτσι είναι υποχρεωμένη να παραμένει σκληρή.

Η Σύνοδος κράτησε μόλις μερικά λεπτά, όπως μας ενημέρωσε ο Πολωνός Ντόναλντ Τουσκ. Θεωρητικά, ο… πρόεδρος της Ευρώπης. Της Ευρώπης που είχαν οραματιστεί ο Ντε Γκολ και ο Αντενάουερ.

Θλίψη, μιζέρια, παρακμή. Το κατάντημα της σημερινής Ευρώπης, συμπυκνωμένο στο tweet με το οποίο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σχεδόν… πανηγύριζε για την ομοφωνία και την αποφασιστικότητα των 27, να κουνήσουν μαντίλι στη Μεγάλη Βρετανία.

 

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος