Το (καθαρό) προβάδισμα που χτίζει ο Κυριάκος απέναντι στον Τσίπρα

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on September 22, 2016, 4:22 pm
screen-shot-2016-09-22-at-4-19-46-pm

Ο σύμβουλος στρατηγικής του Κυριάκου Μητσοτάκη, Τάκης Θεοδωρικάκος, είχε εστιάσει εδώ και πολλούς μήνες, σε μια συγκεκριμένη, διακριτή και προωθητικής απόδοσης στόχευση: Να φιλοτεχνηθεί μεθοδικά η “πρωθυπουργικότητα” του σημερινού Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ώστε να ξεκινήσει από νωρίς το “κούρεμα” των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Αλέξη Τσίπρα, και κατά συνέπεια να επιταχυνθεί η φθορά του σημερινού κυβερνητικού σχήματος.

Τα ποιοτικά ευρήματα της δημοσκόπησης της εταιρείας Marc για την τηλεόραση του Alpha, ήρθαν να επιβεβαιώσουν τη στρατηγική στόχευση του Τάκη Θεοδωρικάκου. Όπως έδειξαν και αρκετές άλλες δημοσκοπήσεις που προηγήθηκαν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αφήσει πλέον πίσω του τον Αλέξη Τσίπρα, σε επίπεδο πρωθυπουργικής εικόνας. Κάτι που δεν συνηθίζεται, αν συνυπολογίσει κανείς ότι, σε μια κυβέρνηση, εκείνος που φθείρεται τελευταίος είναι ο επικεφαλής της. Και ταυτόχρονα, ο εκάστοτε Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν… προσπερνάει σε επίπεδο πρωθυπουργικής “ελκυστικότητας”, παρά λίγο πριν από την τελική ευθεία. Λίγο πριν στηθούν οι κάλπες των εθνικών εκλογών.

Μετά και από τη Θεσσαλονίκη και τη ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει “οχυρώσει” το μωσαϊκό των πρωθυπουργικών χαρακτηριστικών, ώστε η στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας να περνάει πλέον στο επόμενο στάδιο. Δηλαδή, στην απευθείας σύγκριση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με τον Πρωθυπουργό, ώστε να παγιωθεί μια ισορροπία δυνάμεων με μη αναστρέψιμο πρόσημο, υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Από τη στιγμή που κάτι τέτοιο πραγματωθεί, στη Νέα Δημοκρατία θεωρούν ότι οι εξελίξεις θα έχουν προ πολλού προσπεράσει τον Αλέξη Τσίπρα. Και ο χρόνος παραμονής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, θα μετράει αντίστροφα.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι επικοινωνιολόγος