Το… κάδρο που ψάχνει ο Τσίπρας για τις εκλογές

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on April 16, 2018, 3:30 pm
0 secs

 

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Προτού ακόμη μπει στο αεροπλάνο για το Καστελόριζο, ο Αλέξης Τσίπρας κατέγραψε αποτελέσματα από την πολυεπίπεδη επιλογή να βρεθεί στον… τόπο του μαρτυρίου για τη μνημονιακή Ελλάδα.

Στη σκιά της πρωτοφανούς έντασης με την Τουρκία, και ταυτόχρονα στον επίλογο της εποχής των Μνημονίων, τουλάχιστον ως προς τη… γραφειοκρατική διάστασή τους, ο Πρωθυπουργός φλερτάρει έντονα μια προφανής σημειολογία.

Φτάνει στο Καστελόριζο, στο τέλος της επώδυνης εθνικής διαδρομής που ξεκίνησε πριν από 8 χρόνια, τον Απρίλιο του 2010, όταν ο τελευταίος των Παπανδρέου ανακοίνωνε την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης των Μνημονίων, για να ακολουθήσει μια δραματική υποχώρηση του βιωτικού επιπέδου των πολιτών, αναίρεση της κοινωνικής επιβίωσης, ανάκληση της εθνικής αυτοδιάθεσης, φτωχοποίηση σε οικονομικό, πολιτικό και εθνικό επίπεδο.

Αυτό είναι το… κάδρα που αναζητεί ο Αλέξης Τσίπρας, για να ντύσει τη ρητορική του ενόψει των επόμενων εκλογών: Η έξοδος από τα Μνημόνια. Οι λεπτομέρειες, στις οποίες προφανώς και κρύβεται… ξέρετε ποιός, χάνονται μεταξύ της πόλωσης των κομμάτων και της δίψας της κοινωνίας να αναπνεύσει. Να αναπνεύσει ελπίδα, έστω κι αν, πολλές φορές η ελπίδα μπερδεύεται με το… παραμύθι. 

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής