Το Ισραήλ βρήκε τον διάδοχο του Νετανιάχου

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on December 28, 2018, 12:37 pm
1 sec

 

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Οι πιθανότητες και η κοινή λογική δεν ενισχύουν την προοπτική θεαματικών αλλαγών και ανατροπών.

Ο “Μπίμπι”, ως το απόλυτο… γεράκι της ισραηλινής πολιτικής σκηνής, προβάλλει ως φαβορί για τις πρόωρες εκλογές της άνοιξης, με τις δημοσκοπήσεις να δίνουν στο Λικούντ περίπου 30 από τις συνολικά 120 έδρες της Κνεσέτ, και επομένως να του προσφέρουν την ευχέρεια να σχηματίσει συμμαχική κυβέρνηση, διατηρώντας το πάνω χέρι.

Σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις ωστόσο, κάτι… περίεργο κινείται στο παρασκήνιο.

Ρεπορτάζ των διεθνών ΜΜΕ κάνουν λόγο για συζητήσεις και ζυμώσεις μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ώστε να συγκροτήσουν κοινό μέτωπο κατά του Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Και μόλις την Πέμπτη, ο πρώην επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Μπένι Γκαντζ ανακοίνωσε την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα, κεντροαριστερού προσανατολισμού, με τις δημοσκοπήσεις να τον εμφανίζουν δεύτερο, πίσω από το Λικούντ του Νετανιάχου.

Ο στρατηγός Γκαντζ είναι εξαιρετικά δημοφιλής, καθώς ηγήθηκε στο παρελθόν… εκκαθαριστικών επιχειρήσεων κατά της Χεζμπολάχ του σεϊχη Χασάν Νασράλα στον Λίβανο, ενώ διατηρεί άριστες σχέσεις με τον αμερικανικό παράγοντα.

Γι’ αυτό και αρκετοί πιστεύουν ότι… ήρθε η ώρα του αντικαταστάτη του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, βρίσκεται αντιμέτωπος και με κατηγορίες διαφθοράς.

Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος