Το “ευχαριστώ” της Μελάνια Τραμπ στην Τσέλσι Κλίντον

Υστερόγραφα Team
Posted on August 24, 2017, 4:10 pm
8 secs

 

[email protected]

Aν και σε αντίπαλα ιδεολογικά στρατόπεδα, η πρώην Πρώτη Κόρη Τσέλσι Κλίντον και η νυν Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ “συσπείρωσαν” τις δυνάμεις τους… διαδικτυακά. To διακύβευμα; H μάχη κατά του bullying.

Και αν σε πρώτο πλάνο αυτό διαφαίνεται λίγο ασυνήθιστο, ωστόσο υπάρχει προϊστορία στην όλη υπόθεση.

Ήταν μόλις τις πρώτες ημέρες έπειτα από την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ, όταν η Τσέλσι Κλίντον, με μία πρωτοφανή και μη αναμενόμενη κίνηση, υπερασπίστηκε τον μικρό γιο της Πρώτης Οικογένειας, Μπάρον Τραμπ. Καθώς ο τελευταίος είχε δεχτεί κακεντρεχή και ειρωνικά σχόλια από τον Τύπο στο περιθώριο της τελετής ορκωμοσίας.

Ωστόσο, η σύμμαχος βρέθηκε στο πρόσωπο της Τσέλσι. Η οποία, μέσω Twitter υπερασπίστηκε τον μικρό Μπάρον δημοσίως, με αυθορμητισμό και στοργή.

Κάτι που δε δίστασε να ξανακάνει! Αυτή την φορά μάλιστα σε εντονότερο ύφος προς τα μέσα ενημέρωσης και οποιονδήποτε κακοπροαίρετο για σχετικά σχόλια. Ως ηχηρή απάντηση στα εκ νέου δημοσιεύματα που έβαλαν στο στόχαστρό τους τον γιο του Ντόναλντ και της Μελάνια Τραμπ.

Ειδικότερα, το δημοσίευμα που προκάλεσε την οργισμένη αντίδρασή της αφορούσε στην ιστοσελίδα The Daily Caller, που έκανε λόγο για το ότι οι ενδυματολογικές προτιμήσεις του Μπάρον Τραμπ δεν αρμόζουν στον Λευκό Οίκο.

Το μήνυμα της Τσέλσι… η προστασία της ιδιωτικής παιδικής ηλικίας.

Και το ευχαριστήριο μήνυμα της Μελάνια Τραμπ δεν άργησε να έρθει…

Ευχαριστώντας θερμά την πρώην Πρώτη Κόρη, που έχει αποδειχτεί ως η πλέον παρεμβατική φωνή σε όποια αδικία συναντά. Και που έχει παραμερίσει ιδεολογίες, όπως και τη σαρωτική ήττα της μητέρας της από τον πατέρα του υπερασπιζομένου της.

Το πιο ενδιαφέρον ωστόσο της στιχομυθίας, είναι ότι οι δύο κυρίες «συνασπίστηκαν», περνώντας ένα μήνυμα για παύση του μπούλινγκ. Με την Πρώτη Κυρία να συμπληρώνει την ευχαριστήρια απάντησή της με το hashtag #StopChildhoodBullying.

Και επειδή «η ισχύς εν τη ενώσει», η Τσέλσι Κλίντον έκανε μία πολύ καλή πάσα, έστω και ασυναίσθητα, στην Μελάνια Τραμπ. Η οποία προεκλογικά είχε δηλώσει ότι η προτεραιότητά της θα είναι η καταπολέμηση του εκφοβισμού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον διαδικτυακό εκφοβισμό.

Και η οποία έχει πλέον τον πλήρη έλεγχο των μέσων κοινωνικής της δικτύωσης, κυρίως του Twitter, χωρίς να ζητά ούτε την έγκριση του Λευκού Οίκου ή του Ντόναλντ Τραμπ, ούτε και τη βοήθεια συνεργατών της, όπως δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου στο CNN την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο, κάποιοι δεν παύουν να βλέπουν την ανάρτηση της Μελάνια λίγο υποκριτική, τη στιγμή που ο σύζυγός της διακηρύσσεται «πρωταθλητής» της διαδικτυακής αντιπαράθεσης, που ενίοτε ξεπερνάει τα όρια της θεμιτής χρήσης του διαδικτύου.

 

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι