Το “ευρωπαϊκό” τετ-α-τετ του Καραμανλή με τον Πορτογάλο Πρόεδρο

Υστερόγραφα Team
Posted on September 06, 2017, 1:54 pm
1 sec

Συνυπήρξαν αντιπρόεδροι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος πριν από μερικά χρόνια, σε μια περίοδο κατά την οποία η ελληνική, αλλά και ευρύτερα η ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά είχαν μαζικότητα, και κέρδιζαν εμβληματικές πολιτικές μάχες.

Ο Κώστας Καραμανλής και ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, είχαν την ευκαιρία να… θυμηθούν τα παλιά, στο τετ-α-τετ που είχαν σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του δεύτερου στην Ελλάδα.

Ο πρώην πρωθυπουργός και επί 12 1/2 χρόνια πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπήρξε εκ των θεμελιωτών της πολιτικής ιδεολογικής σύνθεσης και διεύρυνσης που επιχείρησε πριν από μια δεκαετία το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, απευθυνόμενο σε πλατιές κοινωνικές πλειοψηφίες, κάτι που επέτρεψε στο ΕΛΚ να κυριαρχήσει πολιτικά στην Ευρώπη μέχρι και σήμερα.

Ο Κώστας Καραμανλής και ο Πορτογάλος Πρόεδρος συζήτησαν φυσικά τις τελευταίες εκελίξεις σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο, με έμφαση, στη νέα πολιτική και κοινωνική γεωμετρία που αναπτύσσεται στην ήπειρό μας.

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι