Το δράμα των συνεργατών των Ελλήνων πολιτικών, που τους ζήτησαν να γράψουν στο Twitter για… “κάποιον ΜακΚέιν”

Νίκος Φυλάγγελος
Posted on August 26, 2018, 7:34 pm
4 secs

 

Του Νίκου Φυλάγγελου

 

Κάποιος που… κατοικοεδρεύει στον “πλανήτη Ελλάδα”, της βαθιάς κρίσης και της εθνικής καταστροφής των Μνημονίων, δεν περίμενε φυσικά την απώλεια του Τζον ΜακΚέιν, για να συνειδητοποιήσει, πόσο χαμηλό είναι το επίπεδο του πολιτικού συστήματος της χώρας μας.

Απλώς, το… εμπεδώνουμε, κάθε φορά που οι “χαριτωμένοι” εκπρόσωποί μας, είτε πρόκειται για αιρετούς, είτε για περσόνες του δημοσίου βίου και… χομπίστες που αυτοπροσδιορίζονται ως δημοσιογράφοι, μας προσφέρουν απλόχερα τόσο ηχηρές αποδείξεις… κενότητας και ματαιότητας.

Δεν μπορεί κανείς παρά να συμπάσχει με το δράμα του συνεργάτη ενός Έλληνα πολιτικού, ή μιας περσόνας που βουλιμικά επιδιώκει την αυτοπροβολή της από τα social media, που είδε από το πρωί της Κυριακής το hashtag #McCain, και άρχισε να ψάχνει στη Wikipedia, και σε άλλες πηγές αναζήτησης στοιχεία για… “κάποιον ΜακΚέιν”.

Γι’ αυτό και η πλειονότητα των αναρτήσεων προσφέρουν πρώτη ύλη για… επιθεώρηση, καθώς “φωνάζουν” για την παντελή άγνοια των συντακτών τους, αναφορικά με τον εμβληματικό Αμερικανό πολιτικό.

Η παράμετρος της αυτογελοιοποίησης ωστόσο, κάθε άλλο παρά τους ενδιαφέρει.

Το μόνο που τους νοιάζει είναι να προσθέσουν το όνομά τους, στο κάδρο όσων έγραψαν κάτι για το “λιοντάρι της Γερουσίας”.

Και αύριο… μέρα είναι, να γράψουν επίσης για κάτι άσχετο.

Στο χέρι μας είναι, στην κάλπη των επόμενων εκλογών, να στείλουμε όλους αυτούς τους… διασκεδαστές, σπίτι τους.

Ή, αν πρόκειται για περσόνες του δημοσίου βίου ή αυτοαποκαλούμενους δημοσιογράφους, να τους χαρίσουμε την απαξίωση που… ζητάει ο οργανισμός τους.

Νίκος Φυλάγγελος
Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής