Το… δικό του Καστελόριζο ήταν διαφορετικό. Ο Τσίπρας φιλοτέχνησε το προεκλογικό αφήγημά του

Φρίξος Παλαιολόγος
Posted on April 17, 2018, 1:02 pm
0 secs

Του Φρίξου Παλαιολόγου

Το… δικό του Καστελόριζο ήταν διαφορετικό. Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αγκάλιασε, ακριβώς όπως περίμεναν άλλοι, τη σκανδαλιστική συγκυρία του ακριτικού νησιού, για να ταξιδέψει τη μνήμη στην εποχή κατά την οποία ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωνε την ένταξη της χώρας στα μοιραία Μνημόνια, και την… επέστρεψε στο παρόν, για να ανοίξει ένα παράθυρο στο μέλλον.

Επί της ουσίας, ο Αλέξης Τσίπρας φιλοτέχνησε το προεκλογικό αφήγημά του, δηλαδή τη ρητορική με βάση την οποία θα διεκδικήσει στις επόμενες εκλογές, την ανανέωση της εμπιστοσύνης της ελληνικής κοινωνίας.

Ο Πρωθυπουργός περιέγραψε κάποιες πρώτες εικόνες του πώς θα είναι η Ελλάδα μετά τον Αύγουστο, όταν και προσδιορίζεται η ολοκλήρωση της περιόδου των Μνημονίων, έστειλε μηνύματα στην Τουρκία, και εστίασε στην προοπτική ανάπτυξης της οικονομίας, χωρίς ωστόσο να υποτιμά την παράμετρο της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Στο επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου άλλωστε, εκτιμούν ότι, σε αυτό ακριβώς το σημείο βρίσκεται ένα συγκριτικό πλεονέκτημα του Αλέξη Τσίπρα έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη, και του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της σημερινής Νέας Δημοκρατίας, και σκοπεύουν να το αναδεικνύουν διαρκώς και με αυξανόμενη ένταση. 

Φρίξος Παλαιολόγος
Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής